HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Kuzey ilçelerinde kışın hayat durağan
HÜDA PAR Bingöl il başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet Bingöl’ün Kuzey ilçelerine ziyaretler gerçekleştirdi.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Kuzey ilçelerinde kışın hayat durağan

Bingöl'ün Kuzey ilçelerinden Adaklı ve Kığı ilçelerineziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, ziyareti sonrasıyaptığı açıklamada, Kuzey ilçelerinin sadece yaz sezonunda aktif olduğunubelirterek ulaşım sorunundan dolayı ilçe esnafının kış aylarında ekonomikolarak çok zorluklar yaşadığını dile getirdi.

Bingöl'ün Adaklı ve Kığı ilçelerinde resmî kurumları ziyareteden Alpaya ve beraberindeki heyet Kığı ve Adaklı halkının sorunlarını yerindedinlemek üzere ilçe halkı ve esnafı ile bir araya geldi. Alpaya ziyaret sonrasıilçedeki sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Kuzey ilçelerimizde sadece yazın hayat var”

Ziyaret sonrası yaptığı yazılı açıklamada, “Kuzeyilçelerimiz ziyaretleri kapsamında Adaklı ve Kığı ilçelerimizi ziyaret ettik. Ziyaretlerimizdeesnaf ve halkı dinledik. Esnafların en büyük sorun ve sıkıntıları pahalılıkolduğunu gördük. Esnaf elektrik fiyatlarından şikayetçi. İlçelerimizde batıtarafına göç edenler çok. Bu ilçelerimizin merkezlerle bağlantı yollarısıkıntılı. Bu konu hakkında diğer Kuzey ilçelerimiz üzerinden de çağrıdabulunmuştuk. Buradan çağrımızı yineliyoruz, bu ilçelerimiz konum itibariylegüzel yerleşim yerlerine sahip. Dolayısıyla bu ilçelerin yolları bir an önceyapılıp faaliyete geçmesi lazım. Bu sayede ilçede yerleşik hayat daha fazlaolur ve göç azalmış olur. İnsanlar buraya sadece yazlık değil de kışlık olarakda kullansınlar. Esnaflarımızın en çok şikayetçi olduğu konulardan biri de kışaylarında buralarda fazla kimselerin olmayışı, çoğunlukla yurtdışı ya da başkaillere göç ettiklerinden dolayı sadece yazlık olarak burada kalıyorlar. Yazınbiraz hareketlilik var ancak kışın özellikle esnaf deyim yerindeyse kanağlıyor.” İfadelerine yer verdi.

“İlçeye Erzurum ve Erzincan bağlantı yolları yapılmalıdır”

Alpaya, “Yetkililere çağrıda bulunuyoruz, bu ilçelerimizin yollarıgerçekten de sıkıntılı, gelip bu yolları yerinde görsünler ki biliyorlar ancakbilmek yeterli değil, bu konuda bir an evvel bu ilçelerimizin yollarınınyapılması için mutlaka bir girişimde bulunsunlar diyoruz. Kuzey ilçelerimizinyolları açılırsa ilçelerde farklı iş alanları olmuş olur. Kığı’da bulunanbarajda hidroelektrik santrali var, sıradan bir ilçe değil, eski bir ilçedir.Bu ilçelere ulaşım için yollar açılmalı. Sadece buraya değil Erzurum veErzincan’a ulaşım için de bağlantı yollar olsun. Tüm bunlar olduktan sonrainşaallah bölgede daha büyük gelişmeler olur ve bölge insanı rahat eder.”İfadelerini kaydetti.

Heyet esnaf ziyareti sonrası ilçeden ayrıldı.(Ömer Aşkın-İLKHA)




Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-