Bingöllüler Kuran'a saygı için yek vücut oldu
Bingöl İslami Kardeşlik Platformu Bingöl’de İsveç’te yaşanan Kuran yakılması olayına karşı basın açıklaması düzenledi.
Bingöllüler Kuran'a saygı için yek vücut oldu

Bingöl’debirçok İslami ve insani camia, STK ve kurumun oluşturduğu Bingöl İslamiKardeşlik Platformu Merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde kitlesel basın açıklamasıdüzenledi. Düzenlenen basın açıklamasına Kuran aşığı Bingöl halkı yoğun ilgigösterdi.

Kurantilaveti ile başlanan programda basın metnini Bingöl İslami Kardeşlik Platformu adına Yusuf Boğatekin okudu. Programda Ulu Camii İmam Hatibi  Mücahit Çelikdua ve konuşmalar yaptı.

Programsonrası bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar Kuran’ı kerime yönelik yapılan alçakçasaldırıya tepki gösterdiler. Bazı vatandaşlar ise yaşadıkları duygusal durumdandolayı konuşmakta zorlandığı gözlendi.

“Kafirler Kur’an’a karşıhasutturlar, öfkelidirler”

İsra suresinin 82’inci ayeti kerimesini hatırlatan Yusuf Boğatekin,“Biz Kur’ân’ı müminlere şifa ve rahmet olarak indiririz. Ama o, zalimlerin isesadece ziyanını artırır.” (İsra,17/82)

Değerli halkımız, buayetten de anlıyoruz ki bilumum kâfir, fasık, facir ve zalimlerin Kur’an’adüşmanlığının ana sebebi, Kur’an’ın onlarınşeytani karanlıklarını nurlandırma çabasıdır. Ama onlar, bu karanlıklar içindenice zulüm, haram, günah ve ahlaksızlığı işlerler. Kur’an, onları deşifreettiği için, nefsi ve şehevi arzularına dayalı hayatlarını tehdit ettiği içinonlar Kur’an-ı Kerimi sevmezler. Kur’an’a karşı hasutturlar, öfkelidirler.Kur’an’ın ilahi gücü ve cazibesi karşısında acizdirler ve kinini her çeşitkusmak isterler. Daha önce Salman Rüştü’nün yaptığı, sonrasında Danimarka ve Hollanda'da yapılan saygısızlıklar ve dün de alçakça bir cüretkârlıklaİsveç'te Kur’an’a yönelik yapılan çirkin saldırı aynı amaçladır.” dedi.

“Onlar Kur’an’ın nurunusöndürmek istiyorlar”

Boğatekin, “Onlar Kur’an’ın nurunuüflemekle, kızmakla, hakaret etmekle, saygısızlığı tırmandırmaklasöndüremezler.  Malumunuz adı bileanılmaya değmez bir alçak, insan müsveddesi bir ırkçı İsveç hükümetinin dedesteğiyle Türkiye Büyük Elçiliği'nin önünde Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimindebulundu. Bu olay, kişisel bir hadsizlik ve ifade özgürlüğü olarakgeçiştirilemez. Bu olay, Batı’nın İslam’a ve Kur’an-ı Kerim’e topyekûndüşmanlığının sadece somut bir örneğidir. Gerçekleşen olayı şiddetle kınıyor velanetliyoruz. Tabi bu gösteriye İsveç hükümetinin gerekli resmi izinleri vermişolması da ayrıca büyük bir skandaldır. Böyle haddi aşan kelimelerle ifadeedilemeyecek bir gösteri, bir eylem ve bir devlet suçu işleniyor ve buna daİsveç devleti müsaade ediyor. Biz de Kur’an-ı Kerim’i yakma girişiminde bulunanhadsize, İsveç hükümetine ve onlara çanak tutan tüm Batılı emperyalistleresesleniyoruz, bu çabanız boşunadır. Hz. Âdem’den bu yana Allah’a ve dininedüşmanlık yapanlara dünyada bir rüsvaylık düştü, ahirette de azap onlarıkuşatacaktır. Siz de bu kötü sonuçtan kurtulamayacak ve kaçamayacaksınız.” ifadelerinikullandı.

“BizKur’an’ı canımız, malımız ve aile efradımızdan daha aziz biliriz”

 

 

Boğatekin, “Kur’an-ıKerim, Allahu Teâla’nın insanlığa vahiy yoluyla gönderdiği kitabıdır. Kur’an; Allah’ın kelamı, muttakiler içinhidayet rehberi, müjdeleyici, korkutucu,   ve hayat düsturudur. Busebeple Kur’an bizimiçin değerli vekutsaldır. Biz Kur’an’ı canımız, malımız ve aile efradımızdan daha azizbiliriz.  Kur’an’a düşmanlık edenlerbilmeli ki onlar aslında Allah’a, Peygambere, meleklere ve tüm Müslümanlaradüşmanlık etmektedir. Nefret ve kinlerinin sonucu olarak dünyada zelil olmuş veİnşaallah diğer dünyada da zilletin en büyüğünü tadacaklardır.  Bu saldırılar, basın ve medyasıyla, her türlühile, entrika, oyun ve tuzaklarla Kur’an sevgisini gönüllerden atamayan zavallıların sonçırpınışlarıdır. Kitabımıza, mukaddesatımıza, İslam dünyasınave ümmete uzanan küfrünnecis ellerini ve arkasındaki güç odaklarını iyi biliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kutsallara saldıran alçaklara seslenen Boğatekin, “Eykutsallarımıza alçakçasaldırıyı yapan zavallılar! Bilin ki, Kur’an’a, İslam’a ve Müslümanlaradüşmanlık kimseye fayda vermemiştir, size de fayda vermeyecektir. “Tebbet yeda ebileheb’in vetteb!” İlahihükmünce sizlerin elleri hem bu dünyada kırılacak hem de Ahirette kuruyacaktır. Allah’ın ve Müslümanların öfkesini çekensöz ve davranışlarınıza derhal son verin! Kitabımıza uzanan necis ellerinizihemen çekin. Böylesi zavallılara söylenecek en özsöz elbette ki Allah’ın sözüolacaktır. Yüce Rabbimiz Saf Suresi’nde mealen şöyle buyurmaktadır, “Onlar/ kâfirler ve zalimler Allah'ınnurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allahnurunu tamamlayacaktır. O (Allah), müşrikler hoşlanmasa da, dinini bütündinlere üstün kılmak için peygamberini hidayet ve hak din ile gönderendir.”

O halde enbüyük tepki ve sahiplenme olarak seleflerimizin yaptığı gibi Kur’an’ı okuyacak,öğretecek, anlayacak, koruyacak ve hayatımızın her alanında ahkâmını hayatageçireceğiz.” İfadelerini kaydetti.

“Kurana sarılıp ilim yuvalarına ve neslimize sahip çıkıp”

Ulu Camii İmam Hatibi Mücahit Çelik, “En son yaşanan hadise Müslümanları derindenüzmüştür. İsveç’te zalim bir hadsiz tarafından ülkedeki yetkililerin de desteğiile meşum bir hadise yaşandı. Bu hadise inşaallah İslam ümmetinin uyanışınavesile olur. Dolayısıyla biz Müslümanlara düşen bu durumlara sessiz kalmamak veher ortamda buna karşı olduğumuzu ifade etmektir. Madem saldırı Kurana ve kuranüzerinden de bütün Müslümanlaradır, bizler de Kuran kurslarımıza ve ilimyuvalarımıza sarılmalı ve sahip çıkmalıyız. Neslimize sahip çıkıp bu hadisedenzerresine kadar üzülen bir topluluk oluşturalım. Bu saldırılara karşı en güzelcevap yetiştireceğimiz Kuran nesli ve Kuran eli bir topluluk olursa bunlar buhadiseye bir daha cüret edemeyeceklerdir. Bütün İslam coğrafyalarını İsveç hükümetineve bu saldırıları yapanlara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu sadece birülke ve bir bölge ile idare edilecek bir husus değil, herkesin yek vücut olarakbu meseleye sahip çıkması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“İslam ülkelerinin liderlerinin münafıklığı kafire cesaretveriyor”

VatandaşlardanMustafa Kurtaran, “Bu olayı yapan kafirler bu cesareti İslami ülke liderlerindebuluyorlar. İsrail ile el sıkışmanın yanlış olduğunu söyleyen Kurtaran, Kudüs’üişgal edenlerin elini sıkanlara tepki gösterdi. İslam düşmanı ülkelerin büyükelçiliklerininkovulması gerek. İçinde bulunduğumuz günlerde Cumhurbaşkanının heykelinin asılmıştı,bu cesareti aldılar. Başta Erdoğan malum ülkenin büyükelçiliğini çağırıpkovacaktı ülkeden. Allah-u Teala Resulüne hitaben, dosdoğru olmasını söylüyor. Vebunu yanındakilere de söylüyor. Bizler dosdoğru olmazsak, sağ elimiz Müslümanınelinde, sol elimiz de kafirin elinde olursa kafir bunu yapar. Bugün bu durmasebep olanlar İslam ülkelerinin liderliğini yapanların münafıklığındır. İslamülkelerinin liderleri münafıklık yapmamış olsaydı ve dosdoğru olmuş olsalardı bunlaryaşanmayacaktı. Allah isra süresinin 82’inci ayetinde,Biz Kur’an’ı müminlere şifa ve rahmet olarakindiririz. Ama o, zalimlerin ise sadece ziyanını artırır.” Buyurmaktadır.Alimlerimiz maalesef bu ayeti muska yapıp milletin boynuna asıyor. Kuran şifaayeti değildir, bu kurana tabi olunduğunda hastanede tedavi görüp ve şifa bulankişi gibi o kişi de hayat bulur. Sırt dönen zalimin sonu da hüsrandır. Allah bizebugün yağmur yağdırmaz, çünkü zekât ve şükür kesildi.” İfadelerini kullandı.

“Müslümanlar ve Müslüman ülkeler olarak temsiliyetteeksiğimiz var”

ProgramdaPeygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl temsilcisi Şefik Börü konuşmasında “Bugün Müslümanlarolarak Bingöl’de bir araya geldik. Bu meşum hadiseyi yapan ve sahip çıkanları lanetledik.Efendimizin adisinde, ‘üç kişi bir araya geldiğinizde aranızda birini kendinizeemir tayin edin.’ Bugün İslam ülkelerini temsiliyet noktasında bir eksiğimizvar. Bu eksiklik olduğundan dolayı birileri kalkıp da İslam’a ve Kurana veyasünnete hakaret ettiği zaman onların karşısında durabilecek bir temsiliyetnoktamız yok. Sıkıntımız burada. Her ne kadar ehli kitabı eleştirsek de birdoğruda birleşebiliyorlar ancak biz Müslüman ülkeler olarak birçok doğrumuzolmasına rağmen ve birçok doğruda ittifak etmemize rağmen temsiliyette birdoğruda birleşemiyoruz. Rabbimizden temennimiz Müslümanların vahdet ve ittifakiçinde olmalarıdır.” şeklinde konuştu.

“Avrupa’yı tarif edecek tek bir kavram vardır o dabarbarlıktır”

Programakatılan yazar Salih Gönül ise, “Bu yapılan rezillik dinimizdeki yüceliği gösteriyor.Çünkü biz asla ne Hz. İsa’ya ne Hz. Musa’ya ne de Allah’ın onlara indirdiği kitaplarahakaret etmeyiz. Biz onların peygamber odluğunu ve o kitaplarında Allah’tangeldiğini biliyor ve bu bilinçler hareket ediyoruz. Fakat bir kez daha gördükki, medeniyet, hoşgörü ve insanlık denilen Avrupa, aslında ne medeniyetle neinsanlıkla ne hoşgörüyle ne de bunlar gibi bir kavramla tarif edilemez. Onlarıtarif edecek tek bir kavram vardır o da barbarlıktır. Onlar her zamansömürgecidirler, her zaman zalim, saygısız ve diğer insanlara karşı tahammülsüzdürler.”ifadelerini kullandı.

“Kuran için canımızı vermekten geri durmayız”

Gönül, İslam’ahakaret durumlarında halkın tepkisinin önemli olduğunu hatırlatarak, “Burada toplanmamızıeleştirenler ve ne değişir diyenlere de uraya gelmek ile Hz. İbrahim’in ateşinesu taşıyan karınca gibi saf belli ettiğimizi belirtmek isteriz. Allah’ın dinininyanında olduğunu O’na tabi olduğumuzu buradan herkese göstereceğiz. Herkes deşunu bilsin ki bizler Kuranı kerim için canımızı vermekten ve onu savunmaktan hiçbirzaman geri durmadık ve Allah’ın izniyle de geri durmayacağız.” şeklinde konuştu. (Ömer Aşkın-İLKHA)



 

 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-