Doğalgaz çalışmaları incelendi
.
Doğalgaz çalışmaları incelendi

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çarşı merkezinde devam eden doğalgaz çalışmalarını inceleyerek firmadan bilgi aldı.

Bitlis, Bingöl ve Muş illerine hizmet veren Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğu Gaz) firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Barakazi, çalışmaların titizlikle yürütülmesini istedi.
 
Çarşı merkezi ve dört mahallede çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Barakazi, “Çarşı merkezinde başlayan doğalgaz çalışması şuanda Kültür Caddesi’nde devam ediyor. Bununla birlikte Şehit Mustafa Gündoğdu, Recep Tayyip Erdoğan, Bahçelievler ve Selahaddin-i Eyyübi mahallelerinde abone bağlantıları ve altyapı çalışmaları sürdürülüyor. Ramazan ayından önce çarşı merkezindeki çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.
 
Doğalgaz çalışmalarının doğru ve zamanında yapılması için bütün imkanların seferber edildiğini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: 
 
“Firma yetkilileriyle sürekli irtibat halindeyiz. Belediyemizin teknik ekibi de düzenli olarak kontrollerini sağlıyor. Teknik ekiplerce belirlenen malzemeler doğalgaz çalışmasında kullanılıyor. Çarşı merkezindeki esnaflarımıza rahatsızlık vermeden çalışmaları yürütüyoruz. Çalışmalardan dolayı trafikte aksamalar yaşansa da, toz ve ses gürültüsü esnaf ve vatandaşlarımızı rahatsız etse de yatırımın sonunda refah sağlanacak. Esnaf ve vatandaşlarımızın bu geçici çalışmadan dolayı rahatsızlık duymamalı. İlimiz için büyük bir nimet olan doğalgaz yatırımı için çalışmalara destek verilmelidir.”
 
Öte yandan, Barakazi, uygun malzeme kullanılmadığı gerekçesiyle geçen hafta çalışmaları durdurmuştu.
 
Şirket ile yapılan görüşmeler sonrasında çalışmalar yeniden başlatılmasına müsaade edildi.
 
Kazı çalışması ve boru döşeme işini yapan şirketin taşeron firmasının, çalışma sonrası mil yerine toprak kullandığı ve bu durumdan dolayı çalışmaların durdurulduğu iddia ediliyor.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-