Bingöl’de Regaip Kandili dualarla idrak edildi
Bingöl merkez Ulu Camide vatandaşların yoğun katılımıyla Regaip Kandili idrak edildi.
Bingöl’de Regaip Kandili dualarla idrak edildi

Üç ayların müjdecisi olan Regaip kandili tüm yurtta olduğugibi Bingöl’de de dualarla idrak edildi. Bingöl merkez ulu Camide düzenlenenprograma Bingöl il müftüsü Mustafa Topal ve vatandaşlar katılım gösterdi.Programda Kuran hafızları tarafından Kuran okunup, dualar yapıldı. Salavatlareşliğinde mevlidi şerif okunup Zazaca, Kürtçe ve Türkçe kasideler okundu.Müslümanlar idrak edilen programda manevi bir gecenin hazzını yaşadı. Mevlitprogramında Bingöl İl müftüsü Mustafa Topal vaaz verip dualar yaptı.

“Kandiller Allah’ın üzerimizdeki merhamet ve rahmetininişaretidir”

Kandil programında konuşan Bingöl il müftüsü Mustafa Topal,“Mübarek kandiller zincirinin ilk halkası olan Regaip kandilini idrak ettik. Mübareküç aylar içerisinde bu gece ve bundan sonraki kandiller cenabı Hakkın üzerimizdekirahmetinin ve merhametinin işaretidir. Kandillerde Allah’a olan yakınlığımızıartırmak adına bize sunulmuş bir fırsattır. Bu geceleri daha çok zikir ve namazile, selatu selamlar ile ve tefekkürle ihya etmeliyiz. Bunlar bizi Allahkatında yükseltir ve iman ve ihlasımızı kuvvetlendirir, takvamızı arttırır. Bugecelerde her ne kadar belirtilmiş  bellibir ibadet olmasa da geceyi tefekkürle değerlendirmek ve hatta tan yeri ağaranakadar Allah’ı zikretmek ve tefekkürle meşgul olmak güzel olur. Allah hakkımızdageceyi hayırlara vesile kılsın. Rahmetini üzerimize bol eyleyip rahmetinibizden esirgemesin ve bütün İslam alemi için hayırlara vesile kılsın.” ifadelerinikullandı.

Cami cemaati de geceye dair duygularını İLKHAmikrofonlarıyla paylaşarak gecenin hayırlara vesile olması temennilerinde bulundu.(Ömer Aşkın-İLKHA)





Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-