Rektör Çapak, Üniversitenin Bingöl’ün bir kurumu olduğunu belirterek, ilimizin hep birlikte üniversiteye sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Çapak, basınla bir araya gelmeyi çok anlamlı bulduklarına da vurgu yaparak, basının kamuoyunu bilgilendirme konusunda bir köprü görevi gördüğüne dikkat çekti.
“İlimizin hep birlikte öğrencileri sahiplenmesi gerekir”
Bugün gelinen noktada Bingöl Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 17 bine yaklaştığını söyleyen Rektör Çapak, “Bu sayı, ilimiz için hatırı sayılır bir rakam. Önemli olan öğrencilerimizin nitelikli olarak yetişmesidir. 30 farklı ülkeden 600’e yakın yabancı uyruklu öğrencimiz var. Hedefimiz, yabancı öğrenci sayımızı tüm öğrenci sayımızın yüzde 10’ununa çıkarmak. Birçok alanda faaliyetlerimiz devam ediyor. Üniversiteler arasında çok iyi bir sıralamaya sahibiz. Yayın ve atıf sayımız çok iyi. Üniversitemiz, tüm şehrin üniversitesidir ve şehrin top yekûn olarak sahiplenmesi gereken değerli bir kurumdur” dedi.
“Bölgesel kalkınma alanında çok güzel çalışmalarımız var”
Bingöl Üniversitesi’nin 2016 yılının Ekim Ayı’ndan itibaren “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma Alanı”nda pilot üniversite seçildiğine dikkat çeken Çapak, bu alanda güzel çalışmaların olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Arıcılıkla ilgili Türkiye’de olmayan sadece Bingöl Üniversitesi’nde olan bir alt yapı var. Arı kompleksi çalışmalarımız devam ediyor, ikinci bir binamızı da yapıyoruz. Bu alan, arıcılıkla ilgili laboratuvarlara ek olarak atölyelerin olduğu bir alan. Bal ormanı ve bal merası ile ilgili çok güzel alanlar oluşturuluyor. Bingöl Balı’nın ‘coğrafi işaret’ alma sürecinde Bingöl’ün farklı 108 noktasına 4 yıl boyunca arı kovanı bıraktık. Bu basit bir şey değil ve her ilçeden her bölgeden numuneler alındı. Dolayısıyla Bingöl Balı'nın coğrafi işareti herhangi bir bitkinin işaret belgesi değil, herhangi bir köyün işaret belgesi değil herhangi bir ilçenin işareti değil tüm Bingöl coğrafyasının bütün florasının aslında bir işaret belgesi. Onun için çok kıymetlidir.”