BÜ'de "Fair Play Üniversiteler Kervanı" Paneli Düzenlendi
.
BÜ'de

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Üniversitemiz BESYO tarafından ortaklaşa organize edilen "Fair Play Üniversiteler Kervanı" Enstitüler Konferans Salonunda düzenlendi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Üniversitemiz ortaklığıyla Fair Play Kervanı kapsamında Bingöl Üniversitesi’nde panel düzenlendi. Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenen program, 11. Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserlerin bulunduğu serginin ziyareti ile başladı. Konferans salonunda devam eden panele Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ciftçi, Gençlik Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kılınçarslan, akademisyenler ve BESYO öğrencileri katıldı.

Panelistlerinin Türkiye Fair Play Komisyonu Başkanı ve Dünya Fair Play Birliği Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Arıpınar; olimpiyat komitesinden Murat Özbay, Remzi Yılmaz, Sevda Demirer, İsmail Akçay, Teoman Güray ve Ahmet Demir’in olduğu programa yoğun katılım sağlandı.

Panelde konuşan, Türkiye Fair Play Komisyonu Başkanı ve Dünya Fair Play Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar, projeye 4 yıl önce başladıklarını belirterek, ’’Türkiye’de herkes Fair Play’i sporda anlıyor. Aslında Fair Play bir yaşam tarzı. Yalnız spor yönü yok. Biz, Türkiye’de geleceğin spor adamları, antrenörlere ve spor organizatörlerine Fair Play’i anlatmaya karar verdik. Bununda yolunu bir kervan kurarak bütün üniversitelere sırayla ziyaret etmek istedik. 4’üncü sene sonunda çok şükür 40’ın üzerinde üniversiteyi tamamladık. Bu yıl da programımızda yeni üniversiteler var” dedi.

Daha sonra panelde söz alan konuşmacılar, slayt eşliğinde sunumlar yaptı.  

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-