Besiciler deprem bölgesindeki çiftçileri unutmadı
Bingöllü besiciler, depremlerde mahsur kalan hayvanlara yem, arpa ve yonca balyaları sevkiyatında bulundu.
Besiciler deprem bölgesindeki çiftçileri unutmadı

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve kentte faaliyet yürüten Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği depremlerden etkilenen çiftçileri unutmadı.

Yurdun dört bir yanından deprem bölgesindeki yaraları sarmaya çalışan hayırseverler, deprem bölgesinde her sektörden ihtiyacı karşılamaya devam ediyor.

Bu kapsamda bir anlamlı yardım da Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden geldi.

"Herkes kendi sektöründe elinden geleni yapmalıdır"

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği öncülüğünde bölgeye hayvanlar için yem, arpa ve yonca ve ot balyası gönderildi.

Konuyla ilgili birlik başkanı Doğan Koç, "Bu zor zamanlarda fedakârlık yapıp geniş düşünmemiz gerekmektedir. Deprem şokundan sonra hayat devam edecek inşaallah. İnsanların daha fazla mağdur olmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Bu kapsamda çiftçilerimiz de üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya devam edecektir. Herkes kendi sektöründe yardım yapmalı ve yaraları sarmaya gayret etmelidir. Allah beterinden korusun. Solhan, Sancak bölgesi ve Çeltiksuyu köyünde. Yonca balyası, ot balyası, arpa ve yem olmak üzere toplamda 2 tır 1 kamyon deprem bölgesine gönderildi. B aşta Tarım ve Orman müdürümüz Burhan Bahadır ve tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Allah hayrını kabul etsin inşallah. Hazırlanan yemler Malatya Doğanşehir’e teslim edilmek üzere gönderilmiştir. Bu kapsamda çalışmalarımız devam edecektir." ifadelerini kaydetti. (Ömer Aşkın-İLKHA)



Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-