Alpaya: Allah’ın izniyle fedakâr halkımızla beraber bu günleri de atlatacağımıza inanıyoruz
HÜDA PAR Bingöl il Başkanı Alpaya, deprem faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.
 Alpaya: Allah’ın izniyle fedakâr halkımızla beraber bu günleri de atlatacağımıza inanıyoruz

Alpaya, mesajında, İl, ilçe teşkilatı ve kadın kollarıile koordineli bir şekilde deprem sonrası faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek,depremin yıkıcı etkisi nedeniyle yardım faaliyetlerinin koordineli ve zamanayayılmış bir şekilde uzun süre yapılması gerektiğini söyledi.

Alpaya mesajında, “Kıymetli hemşerilerim, 6 Şubat'taKahramanmaraş merkezli art arda gelen 2 büyük deprem 10 ilimizi etkiledi. Buvesileyle vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorenkaz altın altındaki kardeşlerimize de selamet diliyoruz. Vefat edenlerin YakınlarınaRabbimizden sabırlar diliyor, halkımızın başı sağ olsun diyoruz.  Depremin ilk saatlerinden itibaren, il ve ilçeteşkilatlarımızla beraber, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla birliktesahaya indik. İlk andan itibaren hızlı bir şekilde deprem koordinasyonmerkezimizi kurduktan sonra Alo destek hattımızı kurup duyurusunu yaptık.Sonrasında Bingöl ilimiz hakkında hızlı bir şekilde saha taraması yapıp ilimizleilgili genel bilgi edinmeye çalıştık.” ifadelerinde bulundu.

Depremin Bingöl’deki etkisine de değinen Alpaya, “Aldığımızverilere göre Genç ilçemizin servi köyü ve Adaklı İlçemizde bazı yapılardahasar olduğu bilgisini aldık.  Allah’ahamd olsun ki ilimizde can kaybı yaşanmadı. Ardından Genel Merkezimizinkoordinesiyle diğer deprem bölgelerinden de bilgi aldık.” dedi.

 “Gün birlik ve dayanışma günüdür”

Alpaya, “Tüm Teşkilatlarımıza ve halkımıza, bugünbirlik ve dayanışma günüdür diyerek herkesin elindeki imkanlarla seferber olmasıgerektiğini söyleyerek, tüm kardeşlerimizi kan alma merkezlerine kan vermeleriiçin yönlendirdik. Tüm üye ve gönüllülerimizden STK’lar ile yardım çalışmalarıolan bölgelere gitmeleri, nerede bir eksik varsa eksiği tamamlamaları veya çalışmaolmayan yerlerde yardım faaliyetleri başlatmalarını istedik. “Ifadelerinikullandı.

 “Çalışmalarda aktif rol alıp depremzedekardeşlerimizin yanında olduk”

 Deprem bölgesine yapılan ve yapılacak olan yardımlarlaalakalı açıklamalarda da bulunan Alpaya, “Halktan gelen yardımların deprembölgelerine iletilmesi noktasında, Allah’a hamdolsun ki bu çağrımızın ardındantüm üye ve gönüllerimiz çeşitli kurumlar ve STK’larla koordineli bir şekildeyardım kuruluşlarında aktif olarak çalışıp buralarda gerek koordine etmiş gereksede çalışmalarda öncülük edip halkımızı bu konuda teşvik etmişlerdir.  Deprem faaliyetleri kapsamında BingölValiliği, Belediye koordinasyon merkezi, Kızılay kan merkezi, KYK Müdürlüğü, İlAfad müdürlüğü ve ilgili kurumları ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgialdık. Ayrıca ilimizde misafir edilen depremzede kardeşlerimizi evlerindeziyaret edip, sorun ve sıkıntılarını dinleyip ilgili STK‘larla koordine olup gidermeyeçalıştık. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

 “Depremzede halkımızın yanında olan alicenap halkımızateşekkür ederiz”

Alpaya, “Tekrardan şunu belirtmek isterim ki günbirlik ve gün dayanışma günüdür. Allah’ın izniyle fedakâr halkımızla beraber bugünleri de atlatacağımıza inanıyoruz. Depremde şu veya bu şekildedepremzedelerin acısını yüreğinde hissetmiş alicenap halkımızın göstermişolduğu fedakârlık ve yapmış oldukları yardımlardan ötürü Allah kendilerindenrazı olsun diyoruz. Ve özellikle depremde arama kurtarma faaliyetlerinde bulunanekiplere ve onlara yardım eden STK ve sivil inisiyatiflere de ayrıca teşekkürederiz. Rabbim beterinden korusun. Şunu da ekleyelim ki depremin yaraları henüzsarılmış değil, yardımların organize ve zamana yayılmış şekilde yapılması vesürdürülmesi gerekmektedir.” ifadelerini kaydetti.

Miraç kandili mesajı daveren Alpaya, “İçinde bulunduğumuz miraç kandili bilindiği üzere efendimizaleyhisselamın hüzünlü olduğu zamanda Allah’ın lütfu ile vuku bulmuştur. Buvesile ile hüznümüzün sevince gark edileceği duasıyla tüm halkımızın ve İslamaleminin miraç kandilini tebrik eder hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizdenniyaz ederiz.” İfadelerinde bulundu.

(Ömer Aşkın-İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-