Cevdet Yılmaz’ın tag çalışması için ‘cahil cühela’ yorumu tepkiyle karşılandı
Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında deprem başlığı adı altında STK ve kurum amirleriyle toplantı yapıldı.
Cevdet Yılmaz’ın tag çalışması için ‘cahil cühela’ yorumu tepkiyle karşılandı

Uzun süren toplantıda Bingöl halkının Bingöl ilinin Afet bölgesi ilanı kararının alınması beklenirken toplantıya başkanlık yapan TBMM plan be bütçe komisyonu başkanı ve aynı zamanda Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz halkın açtığı #BingölAfetBölgesiİlanEdilsin hashtag çalışmasına yaptığı yorum yakışıksız kaldı. Yılmaz’ın tag çalışması yapanlara ‘bir takım cahil cühela’ yakıştırması tepki çekti. Halbuki Bingöl’ün afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili Bingöl’de tüm partiler, STK ve halk hemfikir. Buna rağmen bu haklı talep karşısında ve aynı zamanda kendisinin bu konuda adım atması gerekirken bu dili kullanması hoş olmadı.

 Toplantı esnasında Yılmaz ve Terör Gazisi İdris Tuğunmuş arasında yaşanan diyalog ise şok etkisi meydana getirdi.

“Bazı kasıtlı çevreler ve cahil cühela kesim bu işleri bilmeden sosyal medyada konuşuyor”

Gazi Tuğunmuş ’un Bingöl’ün afet bölgesine dahil olması gerektiğini belirtmesi üzerine Cevdet Yılmaz: “Afet bölgesi talebi var, bu hususa dair sosyal medyada çalışma yapıldı. Ancak bu işlerin tag ile olmayacağını belirtmek istiyorum. Bazı kanun ve yasalar çerçevesinde afet bölgeleri ilan ediliyor. Bazı kasıtlı çevreler ve cahil cühela kesim bu işleri bilmeden sosyal medyada konuşuyor” ifadelerini kullandı. 

Bunun üzerine Terör Gazisi İdris Tuğunmuş, “tag çalışmasını ben ve arkadaşlarım başlattı. Bize cahil mi diyorsunuz” şeklinde Yılmaz’a cevap verdi. 

“Bingöl basını toplantıyı terk etti”

Toplantının ilk bölümü basına kapalı yapıldı. Toplantı sonrası basın açıklaması yapılacak saatin bir türlü gelmemesi ile basın mensupları bölgeyi ter etti. Cevdet Yılmaz, Bingöl basını ile saat 12.00’da bir araya geleceğini duyurduktan sonra yaklaşık saat 11.45’te toplantı salonunda hazır bekleyen Bingöl basınını saat 13.45’e kadar bekleten Yılmaz’a tepki olarak Bingöl’de faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın temsilcileri ise dakik iş yapılması gerektiğini söyleyerek verilen söz ve saate dikkat etmenin önemli olduğunu söyleyerek toplantıya girmeden binayı terk ederek tepki gösterdi.  (Ömer Aşkın-Bingöl Basın)




Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-