Umut Kervanı, depremzedeler için Malatya'da döner tezgâhları kurdu
Umut Kervanı Bingöl Derneği'nin depremzedelere için çeşitli yardımları devam ediyor.
Umut Kervanı, depremzedeler için Malatya'da döner tezgâhları kurdu

Umut Kervanı Bingöl Derneği, Malatya’da yardım faaliyetleri kapsamında depremzedelerin yemek ihtiyaçlarını karşılıyor. Dernek gönüllülerinden Doğan Gökalp, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde kurdukları döner tezgahında hastane personeli, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte bölgede araçlarında kalan depremzedelere döner ikramından bulunduklarını ifade etti.

Depremzedelerin sadece çorba değil özellikle farklı yemek menülerinden de hizmetleri olduğunu ifade eden Gökalp, özellikle çocukları düşünerek döner tezgâhları kurup farkındalık oluşturduklarını dile getirdi.

"Bölgedeki depremzedelere döner ikramında bulunuyoruz"

Gökalp, konuşmasında, "Umut Kervanı Bingöl Derneği olarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yemek hizmeti görevini devraldık. Depremzede kardeşlerimize, hasta yakılarına, hastane çalışanlarına, çevrede araçlarında kalan depremzede kardeşlerimize ve çevrede kamu hizmeti gören personellere elimizden geldiği kadar kurduğumuz 3 döner tezgâhı ile hizmet veriyoruz." dedi.

"Günlük bin beş yüz kişiye yemek ikramında bulunuyoruz"

Çocukları sevindirmek döner işine yoğunluk verdiklerini ifade eden Gökalp, "Depremzede kardeşlerimize sadece çorba ikramı değil farklı çeşitlerle ikramlarda bulunduk. Özellikle çocuklar malumunuz döneri seviyor, en çok onların mutluluğu için de döner ikramında bulunduk. Dün 800 kilo döner ile geldik ve 3 bin kişiye döner ikramında bulunduk. Bugün de aynı sayıyı yakalamaya çalışıyoruz. Malatya’da Umut kervanı olarak 5 bölgede aş evimiz var. Günlük yaklaşık bin, bin yüz kişiye yemek hizmetinde bulunuyoruz. Diyarbakır, Batman ve Bingöl’den gelen arkadaşlarımız var. Umut Kervanı derneğinin diğer illerdeki kardeşlerimizle vardiyalı olarak çalışmaktayız. Buradaki döner farkındalığı ses getirdi. Özellikle çocuklar döneri görünce çok sevindiler. Aileler bu konuda teşekkürlerini ilettiler." dil getirdi.

"Yardımlarınızı esirgemeyin"

Hayırsever vatandaşlara seslenen Gökalp, "Umut Kervanı ve diğer kardeş vakıflarımıza yapmış olduğunuz yardımlar Allah’ın izniyle yerine ulaşmaktadır. Rabbim yapmış olduğunuz yardımları dergahında kabul etsin. Yardımlarınızı esirgemeyin, depremin ilk anında yapılan yoğun bir yardım akışı vardı, bu sıralar biraz yavaşladı unutmamak gerekir ki ihtiyaç hala var ve depremzede kardeşlerimizi unutmayalım. Bu yardımlarınızı gerekli yerlere ulaştırıyoruz ve ulaştıracağız, Allah hepinizden razı olsun, hayrınızı kabul etsin." ifadelerini kullandı. (Ömer Aşkın-İLKHA)







Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-