Gençler sabah namazında ellerini depremzedeler için semaya kaldırdı
HÜDA PAR Bingöl Gençlik kolları gençlerle sabah namazı buluşması programı düzenledi.
Gençler sabah namazında ellerini depremzedeler için semaya kaldırdı

Düzenlenen HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya, İl teşkilatı, gençler ve halktan pek çok insan katıldığı namaz programı sonrası depremde vefat edenler için Yasin-i Şerif okunup akabinde depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınıp dualar edildi.

Cami çıkışında Parti binasında çorba ikramı verildi. Çorba ikramından sonra il Başkanı Refik Alpaya gençlere yönelik kısa bir açıklama yaptı.

Alpaya açıklamasında; “Bilindiği gibi 6 Şubat’ta ülkemizde büyük iki deprem meydana geldi. Bu depremlerde pek çok insan hayatını kaybetti ve pek çoğu da yaralandı. Nice evler, binalar yıkıldı. Vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

‘Bugün tartışma, çekişme günü değil, bugün birlik, dayanışma ve yararları sarma günüdür’ diyen Alpaya, ”   Yaşanan bu felakette, toplumumuz STK, İslami sivil toplum kuruluşları ve ilgili kamu kurum gönüllüleri büyük fedakarlıklar yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Bu anlamda her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Rabbim mükafatlarını kat be kat versin. Bu fedakâr toplumun yaptıkları unutulmaz ve unutulmamalıdır. Rabbim bu toplumun yaptıklarını tüm afet ve belaların defi için vesile kılsın İnşallah.” İfadelerini kullandı.

“Deprem uzmanlarının açıklamaları insanları tedirgin ediyor”

Deprem uzmanlarının açıklamalarının tedirgin olduğunu söyleyen Alpaya, “Uzmanlar yaptıkları akademik açıklamaları belirli kriterler ölçüsünde yayınlamalıdır. Basın dezenformasyonuna dikkat edilmeli ve bu anlamda toplumu germeye germekten ve insanımızı paranoyak yapacak söylemlerden kaçınılmalıdır. Unutmayalım ki kâinatın bir sahibi vardır, o da yüce Allah’tır. Bunun yanında beşere düşen tedbir almaktır. Hasarlı binaları kaldırıp kentsel dönüşüm projeleriyle yerine az katlı ve sağlam binalar yapılmalıdır. Takdir Allah'ındır muhafaza eden odur.” dedi.

“Beşer olarak bize düşen tövbe, istiğfar ve Allah'a yönelmektir”

Beşer olarak bize düşen tövbe, istiğfar ve Allah'a yönelmektir diyen Alpaya, “Peygamberimiz aleyhisselam günde 100 defa Allah'a karşı istiğfarda bulunuyordu. Eğer Allah resulü günde 70 ya da 100 defa istiğfarda bulunuyorsa bizim daha fazla istiğfarda bulunmamız lazım. Tekbirden rahatsız olanlar vardır. Evet tekbir hüzünde ve sevinçte getirilir. Binlerce kez her daim Allahu Ekber diyoruz. Allah her şeye kadirdir, kadiri mutlak olan odur.” İfadelerini kullandı.

(Ömer Aşkın-Bingöl Basın) 




Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-