Bela ve musibetlerin defi için eller semaya açıldı
Bingöl’de bir araya gelen yüzlerce vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem ve musibetlerin son bulması için tövbe ve dualarda bulunup depremlerde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Bela ve musibetlerin defi için eller semaya açıldı

İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde Bingöl’de"Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı" temasıyla bir programdüzenlendi.

Öğle namazı müteakiben Bingöl merkez Ulu camii avlusundadüzenlenen programa, İTTİHADUL ULEMA ÜyesiMolla Sahap Korkutata,  HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, STK temsilcileri ve halktan yüzlerce kişi katıldı.

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Sahap Korkutata’nın kısa bir konuşmayaptığı program Ahmet Kızılboğa’nın okuduğu dua ile devam etti. Korkutata, "Müslümanlarolarak her zaman birbirimizin yanındayız. Bizler şu anda hayattayız hemdirilerimize razıyız hem de ölülerimize lazımız. Bizler bazıları gibiölülerimizi yeraltına koyup yakmıyoruz. Adem aleyhiselamdan bu yana ölmüş bütünkardeşlerimize duacıyız. Bizler ne dirilerimizi ne de ölülerimizi yalnız bırakmayız.Depremde ölenlere Allah’tan rahmet dileriz, yakılarına da sabır dileriz.Kılacağımız gıyabi cenaze namazı ile de onlara dualar edeceğiz inşaallah. Sizlerdepremzedelere el uzattınız, infak edip dualar ettiniz. İnşaallah Allah bu hayırlıameller ile hem ölmüşlerimizi affedecektir hem de bu fedakar duruşunuzdandolayı musibetleri def edecektir.” İfadelerini kaydetti.

 İTTİHADUL ULEMA ÜyesiMolla Sahap Korkutata’nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazı akabinde Ahmet Kızılboğa’nınokuduğu, Allah’ın isimleriyle ona münacatta bulunulduğu ve Allah'tan af,mağfiret dileyen Rahmana karşı acziyet yüklü bir dua ile program nihayet buldu.(Ömer Aşkın-İLKHA)





Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-