Bingöl’de ,Türkiye’de bir ilk olan çölyak hastalarına yönelik glütensiz ekmek fırını, deprem bölgelerinde ve yerleştikleri illerde bulunan çölyak hastası depremzedelere yönelik glütensiz ürün üretiyor.
Deprem bölgelerine yardımalar sürüyor. Depremzede olup çölyak hastası olan kişilerin ürünlerini bulmak bu süreçte zor. Buğday, arpa çavdar gibi ürünleri üretemeyen çölyak hastalarına yönelik glütensiz ekmek ve ürün üretimi gerekiyor. Bu kapsamda Bingöl’de Milli Eğitim bünyesinde Karşıyaka Kız Meslek Lisesinde kurulan glütensiz ekmek üretim fırını çölyak hastalarına hizmet veriyor. Bingöl’deki çölyak hastaları için kurulan fırın afetle birlikte tüm depremzedelere hizmet veriyor.
Deprem dolayısıyla resmi açılışını erteleyen fırın aktif bir şekilde günlük olarak deprem bölgelerinde bulunan çölyak hastaları için, ekmek, pasta, lahmacun, çiğköfte gibi birçok ürün üretimi yapıyor. Milli Eğitim ve hayırseverlerin desteği ile yürütülen fırın aktif bir şekilde hizmette.
Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Bingöl Çölyak Glütensiz Beslenme Derneği Başkanı Yunus Kızılboğa, deprem bölgelerinde veya bulundukları illerdeki depremzede çölyak hastalarına yönelik ekmek çıkardıklarını aktararak bu süreçte hayırseverlerden destek çağrısında bulundu. Glütensiz ekmek satışlarının olduğu işletmede depremzedeler için üretilen ürünlerin ücretsiz olduğunu dile getiren Kızılboğa, glütensiz ürünlerin çok pahalı olduğunu söyleyerek Çölyak hastası depremzedeler için ücretsiz ürün gönderebilmek için hayırseverlerden destek çağrısında bulundu.
“Çocuklara ve yetişkinlere ayrı gramajlarla üretim yapıp gönderiyoruz”