Bingöl'de husumetli iki aile arasındaki kan davası sona erdi
Bingöl’ün Genç ilçesinde husumetli iki aile arasında yıllardır süren kan davası düzenlenen barış yemeğiyle noktalandı.
Bingöl'de husumetli iki aile arasındaki kan davası sona erdi

Bingöl’ün Genç ilçesindeki Kabadayı ve İnan aileleriarasında bulunan husumet, Genç kaymakamı Yusuf Kaptanğolu’nun katılımıyladüzenlenen barış yemeğinde noktalandı.

Barış yemeğine Kanaat önderleri, Genç Belediye Başkanı,siyasi parti temsilcileri barış masasına oturan aile fertleri ve halktan yoğunbir katılım oldu.

İmam hatip Yaşar Özer’in Kuran tilaveti ile başlayan program,protokolün teşekkür konuşmaları ile devam etti. Barış yemeği programında söz alanGenç İlçe kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu salondakilere kısa bir konuşma yaptı.

"Huzur ve mutluluğu devam ettirmemiz için en çok muhtaç olduğumuz şey sevgidir"

Kaptanoğlu konuşmasında; “Huzur ve mutluluğu devamettirmemiz için en çok muhtaç olduğumuz şey sevgidir. Peygamberimizaleyhisselam, ‘birbirlerini sevme, birbirlerine merhamet etme ve birbirlerineşefkat gösterme noktasında müminler bir vücudun organları gibidir. Vücutoranlarından biri rahatsızlık duysa diğer organlar da buna uykusuzluk ve ateşlihastalıklarla bunun acısını paylaşırlar’ diyerek İslam toplumunun bireyleriarasında da bu ahenk, dayanışama ve iş birliğinin bulunması gerektiğini tavsiyeetmiştir.” İfadelerini kullandı.

“Mükemmel bir imana sahip olabilmek için birbirimiziseveceğiz”

Mükemmel bir imana sahip olabilmek için birbirimiziseveceğiz diyen Kaptanoğlu, “Ailemizde sevgi ve şefkati hâkim kılacağız.Toplumda barış ve sevgi içerisinde mutluluğu yaşayacağız. Zira kin ve nefretleulvi İslam davasını yayamayız. Ağır sitemler ve yıkıcı tenkitlerle gönülkazanamayız. Kin ve nefretle bir adım bile ilerleyemeyiz. Sahabeler aşırında birbirlerinedüşman iken Peygamberimiz aleyhisselamın sevgi ve rahmet dolu ikliminden geçerebirbirleriyle can ciğer olan ensar gibi saadet çağı Müslümanları gibi örnek sevgitoplumunu hep birlikte kuralım. Bunu sadece Allah’ın rızasını kazanmak içinyapacağız. Allah’ın sevgili kulları olmak için yapacağız.” dedi.

Kaptanoğlu, son olarak, “Rabbim kalbimizi sevgiyledoldursun. Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, Kuran sevgisi ile, Kâbe sevgisiile, Mekke ve Medine sevgisi ile ve ilim ve alim sevgisi ile, müminlerinsevgisi ile doldursun. Rabbim bizleri sevgi ve şefkatten, rahmeti ve rızasındanayırmasın. Bu toplantıya, bu barışa vesile olan kanaat önderleri başta olmaküzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnan ve Kabadayı ailesiningöstermiş olduğu örnek duruş inşaallah toplumumuza da iyi bir yol göstericiolur.” şeklinde konuştu.

Barış yemeği programı yapılan duanın ardından taraflarınKuran’ı Kerim’in gölgesinde barış üzere karşılıklı ahitleştikten sonra verilen ikramlasona erdi. (Ömer Aşkın-İLKHA)







Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-