Bingöl’de okulların durumu belirsizliğini koruyor
Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası gözler deprem riskinin en yüksek olduğu il olan Bingöl’e çevrildi. Bingöl’de 2003 depremi öncesi yapıların deprem dayanıklılığı tartışması gündemdeki yerini korurken öte yandan Bingöl’ün afet bölgesi ilanı ile ilgili çalışmalar sürüyor. En çok merak edilen yapılar ise okullar.
Bingöl’de okulların durumu belirsizliğini koruyor

Hatırlanacağı üzere 2003 depreminde Bingöl’de en çok can kaybı Çeltiksuyu Yatılı Bölge ilköğretim okulunda olmuş ve okulun çökmesi sonucu 84 öğrenci yaşamını yitirmişti. Aynı acıların yaşanmaması için Bingöl’deki okulların deprem dayanıklılığı raporlarının kamuoyuyla paylaşılmaması öğrenci ve velilerde tedirginlik meydana getiriyor.

Kamuoyu, konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü veya Valilikten resmi bir açıklama bekliyor. yapılarla alakalı en merak edilenler arasından kamu binalarından hastaneler ve okullar birinci sırada yer alıyor. Denetimlerin ilkin okullardan başlanılması gerekir. Özellikle 2003 öncesi yapılan okullarla ilgili gerekli hassasiyetin gözetilmesi gerekiyor. Resmi olmayan verilere göre 14 okulun boşaltıldığı yönünde söylentiler var ancak yıkılan, yıkılacak olan veya boşaltılan okullarla ilgili herhangi bir resmi açıklama yok. (Ömer Aşkın-Bingöl Basın)

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-