Bingöl Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı arasında İş Birliği Protokolü imzalandı
Türkiye Maarif Vakfı ile Bingöl Üniversitesi arasında eğitim alanına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.
Bingöl Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı arasında İş Birliği Protokolü imzalandı

24 Mart 2023 Cuma günü yapılan iş birliği protokolünün imzaları Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün tarafından atıldı.

Konuyla ilgili Bingöl üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, ”İmzalanan protokol ile taraflar birbirlerinin ulusal ve uluslararası alandaki tecrübelerinin ve yeteneklerinin farkında olarak örnek ve sağlıklı bir iş birliği modelinin hayata geçirilmesi için çalışma yapılacaktır. Yapılan iş birliği protokolü; eğitim faaliyetlerinin karşılıklı desteklenmesi, Türkçe eğitimin ve Türk kültürünün yaygınlaştırılması, akademik araştırmaların desteklenmesi, eğitim programlarının geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi, müfredat ve materyal temini, uzaktan eğitim sistemlerinin alt yapısının kurulumunun desteklenmesi, uluslararası öğrenci programlarının ve öğrenci hareketliliğini güçlendirecek programların desteklenmesi, vakfın faaliyet gösterdiği ülkelerde öğrencilerin Türkiye’deki yükseköğretime yönlendirilmesi, vakıf tarafından yönetilen eğitim kurumlarından mezun olan başarılı öğrencilerin gerekli başvuru koşullarını sağladıktan sonra eğitimine üniversitenin lisans ve lisansüstü programlarında devam etmelerine öncülük etmek, vakfın okullarında çalışan ve çalışacak olan öğretmen ve idarecilere üniversite imkânları ölçüsünde eğitim ve staj desteği verilmesi, vakfın faaliyet gösterdiği ülkelerde üniversitenin uluslararası işbirliği projeleri gerçekleştirmesinin kolaylaştırılması, üniversitenin ve vakfın yurt içi ve yurt dışındaki personeli için organize ettiği hizmet içi eğitim çalışmalarına akademik destek sağlaması amaçlanmaktadır.” İfadeleri yer aldı.

Protokol imzalarının ardından Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise, ‘Türkiye Maarif Vakfı ile Üniversitemiz arasında eğitim alanına yönelik iş birliği protokolünün ülkemiz ve üniversitemiz adına hayırlı olmasını diliyorum’ dedi. (Ömer Aşkın-İLKHA)



Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-