Üstyapı çalışmalarına start verildi
.
Üstyapı çalışmalarına start verildi

Bingöl Belediyesi, doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip edilen yolların onarımı ile kentin muhtelif cadde ve sokaklarındaki üstyapı çalışmalarına başladı.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, bahar ayıyla birlikte üstyapı çalışmalarına start verildiği belirtildi.

Çalışmaların çarşı merkezi, Recep Tayyip Erdoğan ve Saray Mahallesi’nde sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip edilen yolların hızlı bir şekilde onarılacağı vurgulandı.

Açıklamada, “Geçen yıl ihalesi gerçekleştirilerek başlanılan üstyapı çalışmaları kapsamında Kültür Mahallesi ile İnalı Mahallesi’nde imara yeni açılan yerleşim alanlarının altyapısı ve üstyapısı tamamlandı. Kültür Mahallesi’ndeki bazı cadde ve sokaklardaki çalışmalar tamamlandı. Saray Mahallesi ve Düzağaç bölgesinde asfalt ve parke taşı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yeşilyurt Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmaları yapıldı. Sanayi sitesinin bir kısmında zemin çalışmaları tamamlanarak asfalt çalışması yapıldı” denildi.

Bitlis, Bingöl ve Muş illerine hizmet veren Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğu Gaz) firmasınca çarşı merkezi ile merkez mahallelerde devam eden doğalgaz çalışmasıyla eş zamanlı çalışma yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Üstyapı çalışmaları kapsamında doğalgazdan bozulan yolların onarımına ağırlık verilecek. Sezon içerisinde çarşı merkezindeki üstyapı çalışmaları hızlı bir şekilde yürütülecek. Merkez mahalleler ve doğalgaz çalışmaları tamamlanan diğer mahallelerde de çalışmalar yürütülecek. Yine kent genelinde muhtelif cadde ve sokaklarda yol kaldırım kanalizasyon yapım işleri yapılacak. Gereken güzergahlarda istinat duvarı veya taş duvar yapılacak.”

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-