Seçimlerde Bingöl'de ezber bozulmadı
Yapılan seçimlerde Bingöl halkının iradesi AK Parti'den Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Yeşil Sol Parti'den ise Ömer Faruk Hülakü'den yana oldu.
Seçimlerde Bingöl'de ezber bozulmadı

Parti bazında oy oranında milletvekili çıkaran partilerden Ak parti ile Yeşil Sol partisinin oylarında düşüş yaşanırken MHP Milletvekili çıkaramamasına rağmen Bingöl'de oy oranı olarak kazanan taraf oldu. 
Bingöl'de bir çok aday ve partinin yarıştığı seçimlerde ezber bozulmadı. AK Parti iki Milletvekili ile ilk iki sırayı alırken üçüncü parti ise Yeşil Sol Partisi birinci sıra adayı Ömer Faruk Hülakü oldu. 
Seçimlerde iddialı olan adaylardan MHP adayı Metin Keskin 19 bin 961  oyla hem parti olarak hem de oy oranı olarak üçüncü sırayı alırken, Yeniden Refah Partisi adayı Ziya Buyankara ise 14 bin 966 oy alarak dördüncü sırada yer aldı. 
2018 seçimlerinde AK Parti 80 bin 22 oy almıştı. HDP 38 bin 803 oy, MHP 8 bin 502 oy, İyi parti 5 bin 909 oy, CHP 3 bin 312 oy almıştı.
2023 seçimlerinde kimi partilerin oylarında düşüş yaşanırken kimi partiler ise oylarını artırdı. 
Oylarında düşüş yaşayan partiler; AK parti, Yeşil Sol Partisi (HDP) olurken, MHP bu seçinin oy bazında kazananı oldu.  İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA, Demokrat Parti olmak üzere 6 parti bileşenlerinden oluşan Millet ittifakı Bingöl'de CHP'den gösterilen ortak aday ile ancak 7 bin 930 oy alabildi.  (Ömer Aşkın-Bingöl Basın)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-