CHP zihniyeti Bingöl’de ikinci tur startı verdi
CHP Bingöl İl yönetimi ve Millet İttifakı partileri cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için çalışmalarına başladı. CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Aslan’ın da katıldığı çalışmalar kapsamında kanaat önderleri ziyaret edilerek Kılıçdaroğlu’na destek istendi
CHP zihniyeti Bingöl’de ikinci tur startı verdi

Bilindiği üzere 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kalmıştı.

Eskişehir CHP Milletvekili İbrahim Aslan Bingöl’e gelerek seçim çalışmalarına katıldı.

Önceki gün Bingöl’e gelen Aslan, partililer ile bir araya gelerek 28 Mayıs seçimleri üzerine istişarelerde bulundu.

 Milletin kararına saygısı olmayan Milet İttifakı sahaya indi

Seçimler sonrası CHP’li seçmenler sosyal medya hesaplarında Cumhur ittifakına oy kullananlar hakkında mesnetsizce hakaretlerde bulunmuştu. Cumhur ittifakına oy verilenler işaret edilerek, özellikle ‘deprem bölgesine yapılan yardımların karşılığı bu muydu?’ diye muhalefet yandaşı seçmenlerin ifadeleri kamuoyunda büyük tartışmalar meydana getirmiş ve bu iğrenç üslup kınanmıştı. Bingöl özelinde ise muhalefet yandaşları Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verenlere ağır hakaretler etmiş, seçmenin iradesiyle aldığı kararlar küçümsenip alaya alınmıştı. Bu zihniyetin idarecileri hiçbir şey olmamış gibi gerek Türkiye’de gerekse de Bingöl’de seçim çalışması startı vermiş durumda. Şimdi halkın sandıklarda bu zihniyete vereceği tepki merak ediliyor.

Bilindiği üzere 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Bingöl’de yüzde 32 oranıyla 47.195 oy almıştı. İkinci tur için Bingöl’deki çalışmalarına erken başlayan CHP İl Yönetimi, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Aslan ve taban oyu olmayan ancak CHP’den milletvekili alan partilerle birlikte çalışmalara başladı. CHP’den 10 Milletvekili alan Millet İttifakı partilerinden Gelecek Partisi, yine aynı yolla mecliste 14 sandalye alan Deva Partisi ve aynı yolla mecliste 10 sandalye kapan Saadet Partisi il temsilcilerinin katılımıyla çalışmalar yürüttü.

Bingöl halkına hakaret eden, halkın demokratik seçimini hazmedemeyen, iradelerini hiçe sayıp küçümseyen bu yapılar şimdi alaya alıp küçük gördüğü seçmenlerden oy devşirme hesapları içerisinde.

Bingöl’deki kanaat önderlerini de ziyaret eden Millet İttifakı temsilcileri daha sonra sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Kemal Kılıçdaroğlu için destek isteyecek.

CHP Milletvekili İbrahim Aslan Bingöl’de

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Aslan genel merkezlerinin görevlendirmesi ile önceki gün Bingöl’e geldiğini ve iki gün boyunca burada çalışmalar yürüteceği bilgisini paylaştı.

Aslan şöyle konuştu, “Temel görevimiz iki başlıkta toplanabilir. Birincisi 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçim sonuçları ve parti örgütümüzün yaşadığı eksikliklerin tespiti ve çözüm önerilerini ortaya koymak. İkincisi parti örgütümüzle birlikte hem Bingöllü hemşerilerimize teşekkür hem onların ikinci tur seçimlerinde tekrar seçime ilgilerinin sağlanması ve geliştirilmesi. Bunun yanı sıra bazı kanaat önderlerimizi ziyaret ederek hem teşekkürlerimizi hem de 28 Mayıs için desteklerinin devamının sağlanması için bir çaba içerisindeyiz.” İfadelerini kullandı.

 

Kucaklayıcı politikadan uzak, halkı kutuplaştıran bir anlayış ve seçimler açıklanırken manipülasyon içerikli paylaşımlarla ortamı geren bu aklın hedefinde ilk turda alınan sonucun üstüne çıkmak var.

Bingöl’deki ikinci tur seçimlerindeki hedeflerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekili İbrahim Aslan, “Bingöl’de hedefimiz birinci turda alınan sonucun üstüne çıkmak. Bütün Türkiye’de hedefimiz bu. Spor diliyle konuşursak 14 Mayıs’ta bir maç yapılmıştır. Bu maçın galibi ortaya çıkmamıştır. Maç berabere bitmiştir ve kronometre tekrar sıfırlanmıştır. 28 Mayıs’ta tekrar bir seçim ortaya konulacaktır.” demiş.

Burada bir parantez açalım. Berabere bitti dediği maç skoru Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,50 iken Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,89 idi. Bu skorda ne göz kararı ne de matematiksel bir beraberlik görülemiyor. Seçim berabere bitmemiş yüzde 50 çoğunluk kuralına takıldığı için ikinci tura kalmıştır.

Aslan, “Biz seçime sıfırdan başlıyoruz, başladık geçtiğimiz hafta içerisinde. İnşallah hem Bingöl’ümüzde hem de Türkiye’de daha yüksek oy oranlarıyla ve tabii genel hatlarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanarak süreci tamamlamak istiyoruz. Kaldı ki ikinci tur olacağı için bir oy bile fazla alsanız cumhurbaşkanı seçimini tamamlanmış olacak. O nedenle yürekten inanıyoruz. Hem Bingöllü hemşerilerimize çok güveniyoruz hem Türkiye’de seçmenin 28 Mayıs’ta gereğini yaparak sayın Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı seçeceğinden eminiz.“ diye konuştu.

Seçmen iradesine saygısı olmayanlar, seçmenleri kutuplaştıranlar ve seçmenlere hakaret edenler kendilerinde pek de emin. Depremzedelere yapılan yardımları başa kakan, CHP Tekirdağ Belediyesinden mazlum depremzedeleri dışarı atan, yardım ettikten sonra istenilen oy çıkmayınca bu muydu karşılığı diyen bir zihniyete semenler oy vermeden önce emin olun ki düşünmeden karar vermeyecektir.  

(Haber Merkezi)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-