HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı: İdeolojilere değil hizmete oy vermeliyiz
HÜDA PAR Bingöl il teşkilatı Bingöl merkez mahalle muhtarlarıyla düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı: İdeolojilere değil hizmete oy vermeliyiz

Muhtarların yoğun katılım sağladığı programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR Bingöl il başkanı Refik Alpaya, Merkez İlçe Başkanı Doğan Gökalp ve il teşkilatı toplantıda hazır bulundu.

Karşılıklı görüş alışverişinin olduğu toplantının ana gündem maddesi 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Muhtarların taleplerinin de masaya yatırıldığı programda HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Taslı ve HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, kısa bir konuşma yaparak ülkenin gidişatı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine vurgu yaparak, istikrar ve yönetimin seyrinin salahiyeti açısında Erdoğan’a destek talebinde bulunup, CHP zihniyetinin geçmişteki zulümleri ve günümüzdeki tehditkâr söylemleri hatırlatılarak ülkenin bir yüz yıl daha kaybetmeye zamanının olmadığı vurgulandı.

“Bu zihniyet kendi kurallarını bile çiğnemiştir”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, “Bizi diğer partilerden ayıran en önemli fark referansımızın İslam olmasıdır. Biz bu partiyi kurarken insana ve İslam’a hizmet amaçlı kurduk. Mevcut partileri düşman değil rakip görmekteyiz. Siyaseti dinimize hizmet eden bir araç olarak görmekteyiz. Bizim para pulla işimiz olmaz, hedefimiz rıza-i ilahidir. CHP zihniyeti ve sistem yıllarca bizim namazımızla, başörtümüzle, dinimizle, dilimizle, alfabemizle uğraştı. Bizi ve inancımızı değiştirmek istedi. CHP zihniyeti ezanı asli durumuna getirip Arapça okutan Menderes’i astı. Bu zihniyet Dersim ve Zilan gibi büyük katliamlar yaptı. Rahmetli Erbakan Hoca hocalara ve din adamlarına iftar yemeği verdiği için kendisine darbe yapıldı. BU zihniyet 2016’da da yine darbe yaptı. Hayatı ve geçmişi darbe üzerine kurulan zihniyetten kimseye hayır gelmez. Kendilerinin yazdığı ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ kuralına bile riayet etmeyip milletin iradesini hiçe sayıp kendi kurallarını çiğneyip darbeler yaptılar. Bizler kim yanlış yaparsa yapsın eleştiririz. Bizler Erdoğan’ı da eleştirdik ve yanlış durumunda eleştiririz. Eleştiri yapıcı olunca nizamı dengeler ve düze çıkarır. Bizler yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen bir yapıyız.” İfadelerini kullandı.

“Siyasette adalet önemlidir”

Selahattin Demirtaş’a babası kalp krizi geçirince özel uçakla onu Edirne’den Diyarbakır’da babasını ziyaret etme imkânı sağlandı. Siyasette adalet önemli vefa da önemlidir. Diyerek siyasette adaletin önemine vurgu yaptı. Tasalı, “CHP zihniyeti başa gelirse işler karışır. Bizler Erdoğan mutlak doğrudur demiyoruz, elbette yanlışları var ve biz bunu da eleştirdik. Ancak mevcut yapılanlar ve öte yandan muhalefete baktığımızda kıyası yapılmayacak şekilde Erdoğan’ın tercih edilmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

“Camileri tekrardan ahıra çevirmelerine müsaade etmeyiz”

Tasalı, “Muhalefetin hiçbir projesi yok. Tek planları Erdoğan’ı devirmek, tüm siyasetlerini bu temel üzerine bina etmişler. Asit kuyularının sahipleri Cumhurbaşkanına süpürge sapı gösterme cüretinde bulunanlara idareyi teslim etmeyiz. Camileri tekrardan ahıra çevirmelerine müsaade etmeyiz.

Tasalı, “28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri var. Bizler ülkede yapılan güzelliklerin devamı adına Erdoğan’ı destekleyeceğiz. Sizlerden ve tüm seçmenlerden de Erdoğan’ı desteklemesi çağrısında bulunuyoruz. Bir 100 yılımızı daha feda etmeyeceğiz.” dedi.

“Türkiye’de bir grup azınlık milliyetçilik maskesi ile insanları bölmeye çalışmakta”

Tasalı, “Türkiye’de milliyetçilik maskesi altında bir kısım azınlık tarafından vatandaşı uçlarda birbirine kırdırmaya çalışanlar var. Osmanlı döneminde 72 millet bir arada huzurla yaşıyor ve kimsenin dini, ırkı ve rengi devleti kaosa sürüklemiyordu. Ancak ülkede birkaç ırk var birileri bunları birbirine kırdırmaya ve buradan nemalanmaya çalışıyorlar. Bir arada huzurla yaşanan dönemden kırgınlıklar dönemine geldik. Buna pirim vermememiz gerekir. Kimse ırkını seçmedi, ırkımızla övünemeyiz, bu şeytani bir ahlaktır.” ifadelerine yer verdi.  

“Kılıçdaroğlu’nun şahsına düşmanlığımız yok, savunduğu zihniyet tehlikeli”

Tasalı, “Kılıçdaroğlu’nun şahsına düşmanlığımız yok ancak savunduğu zihniyet son derece tehlikeli. Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime destek vereceğine dair düzenlediği basın toplantısına Kurdistan K24 kanalının mikrofonunu bile hazmedemedi. Basın özgürlüğünü de çiğneyen bu zihniyet insanları kırmaktan bölmekten başka bir şey yapmıyor. Bu durumu kınıyoruz. Daha dün evlerimize rahat giremezken, şimdi Türkiye’de Kürtçe kanallar ve birçok yayınlar var. Birileri bir şeyler yaparken birileri de bozmaya ve kaos oluşturmaya devam ediyor. Savaşa mı gidiyoruz semime mi belli değil. Sözde siyasi parti temsilcisiler, İstanbul’da başka Kayseri’de başka konuşuyor. CHP zihniyeti kutsallara düşmanca yaklaşıyor. Camileri kapatıp müze veya başka amaçlar için kullanmak istiyorlar. Cami yapımına bile karşı çıkıyorlar. Taksim ve Çamlıca camilerine karşı çıkmaları bunun apaçık delilidir. Bizler bu memlekete hizmet eden Erdoğan’a vefa göstermeliyiz. Bu bir vefa borcudur. Hizmet eden kazanır bu iş bu kadar basit. Eskiden hastanelere girilemezdi, giren de maddiyattan ötürü çıkamazdı. Şimdilerde sağlıkta güzel hizmetler var ve her yerde modern hastanelerde sağlık hizmetleri var. Seçimlerde halkın neyin ne olduğunu bildiğine ve gördüğüne inanıyoruz. Halkımız bir kez daha istikrar ve hizmetten yana tavır alacaklarından şüphemiz yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.” İfadelerini kullandı.

“Toplumun maslahatını düşünerek hareket ettik”

Programda konuşan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, “Önemli olan hak için halka hizmettir. Bingöl özelinde ve genelinde, merkez, ilçe ve köylerimizde sorunları tespit edip gereken yerlere iletmişiz ve takipçi olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bizler sorunları dosyalara koyup ilgili masaya bıraktıktan sonra takip etmeyenlerden değil işin takipçisi olanlarız. Bizler siyasetimizde ve tüm işlerimizde yalnızca Allah’ın rızasını gözetiriz. Ülke düze çıkarsa hepimiz selamette oluruz, bu gemi batarsa hepimiz zarar görürüz. Seçimlerde herkes özgürdür, bizler toplumun maslahatını düşünerek hareket ettik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki aday var. Biz açıkça Erdoğan’dan ayna tavır alacağımızı ve desteğimizi Erdoğan’dan yana kullanacağımızı belirttik. Güven ve istikrarın sürmesi için bunu gerekli gördük. Elbette her iktidarın yanlışları vardır. Ancak Erdoğan’ın Ülkeye yaptıkları ortada, öte yandan muhalefetin de geçmişi ve şu an ki söylemleri ortada. Bizler ülkeyi kaosa sürükleyen, her hizmete hazımsızlık gösteren, darbeci zihniyetlere değil, güven ve istikrar adına ülkeye hizmet eden ve yeni Türkiye yüzyılında Erdoğan’a destek verme kararını aldık. Bizler bir söz verdik mi onu tutarız. Bu kararı ile şahısları bir yerlere getirme adına değil hizmetlerin olması için aldık.” ifadelerini kullandı. Alpaya, davete icabet eden muhtarlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

 

“HÜDA PAR Milletvekilleri şer güçleri rahatsız edip korkutmuştur”

Toplantıda söz alan muhtarlar, HÜDA PAR’ın bu kritik süreçte attığı adımlar ve güttüğü siyaset ile toplumun maslahatını düşünüp ülkedeki istikrar ve istikbal için Erdoğan’ın yanında yer almasının çok yerinde bir karar olduğunu söyleyip teşekkür ettiler. Muhtarlar, gün geçtikçe kaosa sürüklenmeye saçılan ülkede HÜDA PAR’ın seçilen Milletvekillerinin Mecliste olmalarının çok önemli olduğunu söyleyerek seçilen HÜDA PAR Milletvekillerini bağırlarına basacaklarını vurguladılar. Muhtaralar futbol tribünlerine yakışmayan siyasi söylemleri de hatırlatarak, HÜDA PAR’ın seçilen dört Milletvekili bazı şer güçleri bu kadar rahatsız ediyor ve korkutuyorsa inşallah 4 değil 400 milletvekili çıkararak şer güçlerin planlarını bozarlar ifadelerini kullandı. Muhtaralar, ırkçılık yapan ve ırkçılığa çağıran partileri kınadıklarını belirterek ırkçılık üzerinden yapılan siyasetin kimseye bir şey kazandırmayacağını belirttiler.

“Muhalefet içinde İslam’a ve İslami değerlere açıkça saldırıda bulunup karşı çıkanlar var”

Muhtarlar, muhalefetin içinde İslam’a çıkan saldıran ve karşı duranlar var. Evet, hiçbirimiz dört dörtlük değiliz ancak İslam’a karşıtlık ve ahlaki değerlere karşı hazımsızlık yanlış ve tehlikeli olduğunu söyleyerek insanlarımızı uç fikirlerde birbirlerine kırdırmanın yanlış olduğunun ifade ettiler. Muhtarlar, Ümit Özdağ’ın düzenlediği basın toplantısında Kurdistan K24 kanalına yapılanların da yanlış olduğunu söyleyerek, yüzde 1 oyu olmayanların bile Kürtlere hakaret etme cüretinde bulunmasını kınadıklarını ifade ettiler.

“HÜDA PAR üye ve gönüllüleri toplumun ıslahı için çalışıyor, bunu görüyoruz”

Toplantıda söz alan muhtarlardan biri, ‘HÜDA PAR’ı takip ediyoruz. Ve bir dertleri var, o dert toplumun da derdidir. HÜDA PAR üye ve gönüllüleri insanları, gençliği güzel ahlaka ve camiye davet ediyor. Bu konuda onları takdir ediyoruz. BU adımları çok değerli ve çok önemlidir.’ ifadelerini kullandı.

“Hizmetler var ancak denetim mekanizması işlemiyor”

Muhtarlar, Erdoğan’ın ülke için yaptıkları ortada olup güzel hizmetler yaptığını ancak genel olarak kurumlar başta olmak üzere hizmet talepleri ve işleyişi noktasında ağır ve denetimlerin olmadığından şikâyet ettiler. Muhtarlar kurumlar yapılan hizmeti halka yansıtmada pasif diyerek denetim şart olduğunu söylediler. (Ömer Aşkın-İLKHA) 




Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-