Çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camileri dolduruyor
Yaz Kur'an kursları bugün itibariyle başladı. Çocuklar ise ellerinde Elif Ba ve Kur'an-ı Kerimler ile rahle başlarında, hocalarının dizi dibinde camilerdeki yerini aldı.
Çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camileri dolduruyor


Yaz Kuran kursları bugün başladı. Sevinçleri gözlerinden okunançocuklar Kuran öğrenme heyecanı ile camilere akın etti.

Tüm yurtta olduğu gibi Bingöl’de de camilerde ve Kurankurslarında Kuran dersleri verilmeye başladı.

 ‘Sizin En hayırlınızKuranı öğrenen ve öğreteninizdir’ hadisi şiarınca yaz tatilini en güzel şekildedeğerlendirmek üzere boyunlarında elifba, ellerinde Kuranlarıyla camini yolunututan çocuklar hocaların dizi dibinde yüce Allah’ın Kelamını öğrenmek üzerederslere başladı.

Bingöl Merkez Hacılar Camiinde görevli Müezzin Kayyım AhmetArgundoğan, birinci günde 25 öğrenci ile 3 hoca gözetiminde derslere başladıklarınıifade ederek sayının artacağı ön görüsünde bulunarak öğrencileri camiye davetedip velilerden de duyarlık beklediklerini söyledi. Argundoğan, yaz kurslarımüfredatı olarak 3 aşamalı dersler olduğunu, bunların elifba, kurnan, akait,fıkıh ve siyer derslerinden ibaret olduğunu söyleyerek bu yıl Diyanet İşleriBaşkanlığının ek olarak çocukları camiye alıştırma adına namaza bekleteceklerinisöyleyip öğle namazı kılındıktan sonra çocukların derslerinin tamamlanacağınıifade etti.

“Allah’ın izniyle çokfaydalı ve güzel bir dönem olacak”

Argundoğan, “Elhamdülillah bugün ilk günümüze başladık. 25tane öğrenci ile başladık. Bugün gerçekten heyecanlı bir gün.  Öğrencilerimiz de çok heyecanlı. Allah’ınizniyle çok faydalı ve güzel bir dönem olacak. Burada 3 görevliyiz. Bekliyoruzki öğrencilerimiz daha da çoğalsın. Öğrenci ne kadar çok olursa Kuran aşkı okadar fazla olur. Bizler de aşkla bu işi yaparız Allah’ın izni ile çok faydalıolur.” dedi.

“Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğretendir. Hadisini düstur edineceğiz”

Argundoğan, “Hadis-i şeriflerde buyurulduğu gibi, ‘Sizin enhayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğreteninizdir’ hadisini kendimize desturalaraktan bu öğrencilerimize faydalı olmaya çalışacağız inşaallah. İnşaallah buyıl çok verimli bir yıl olur.” İfadelerini kullandı.


Eğitim müfredatı hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Argundoğan,şöyle devam etti:

“Müfredat olarak 3 dersten oluşuyor. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın4’üncü bir ders olarak namaz programı ekledi. 9’da başlayan 13’e kadar devameden bir programımız var. Birinci ve ikinci derslerde Kuran ve elifba dersiveriyoruz. Sonraki derste akait, ilmihal, ahlak, siyer-i Nebi gibi her günfarklı dersler şeklinde eğitimiz var. Bu yıl eklenen son ders olan 4’üncüderste de çocukları camide bekletip namaz alışkanlığı için öğle namazı kıldırıyoruzve günlük programımız bu şekilde nihayet buluyor. Bu yıl elimizden geldiğikadar bu programlarımızı en güzel şekilde icra etmeye çalışacağız.”

Argundoğan son olarak velilere çağrıda bulunarak, “Bu yılilk gün ve şuan iki velimiz ile görüşebildik. Müfredatımızı velilerle paylaştıkve onlar da gayet memnun kaldılar. Velilerimiz de bilinçli olsalarsorgulasalar, nasıl dersler işliyorsunuz diye sorsalar bizler de kendimizi onagöre hazırlarsak daha güzel olur. Velilerin bilinçli olması önemli, onların bizleriyönlendirmesi, görüşlerini sunması da önemlidir.” şeklinde konuştu.  

Cami cemaati ise çocukların camiye gelmelerini olumlukarşılayıp, bu durumun yaz kış olması gerektiğine vurgu yaparak, Kuran eğitimialmanın çocukların ahlakı, İslami ilimleri öğrenmesi ve topluma faydalıbireyler olması açısından önemli olduğunu belirtip yaşlı amcalar olarak onlarıcamide görmek istediklerini dile getirdiler. Cami cemaati, sigara ve madde kullanımınınküçük yaşlara indiği tehlikesine binaen Kuran kursları ve İslam ahlakınınoldukça önemli olduğunun altını çizdi. Kendi zamanlarında gerek imkanlarınınolmayışı gerekse de çalışmaktan vakit bulamadıklarını ifade eden cami müdavimleriçocukların bu derslerin kıymetini bilmeleri gerektiğini hatırlattı. (Ömer Aşkın- İLKHA)



 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-