HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya Bingöl’de öne çıkan sorunlara değindi
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Şehrin sorun ve sıkıntılarını Belediye Başkanı Arıkan’a iletti
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya Bingöl’de öne çıkan sorunlara değindi

HÜDA PAR Bingöl İl Başbakanlığı mahalle muhtarları ve halk tarafından kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıların yanında kendilerinin de kente gördükleri bazı sıkıntıları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’a yaptıkları ziyarete iletti.

Alpaya ve beraberindeki heyetle Bingöl Belediyesine yaptığı ziyarette Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’a iletilen şehir merkezi ve mahallerle ilgili tespit edilen başlıca sorunlar hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Saray Mahallesinde kronik sorun haline gelen kentsel dönüşüm projesini hatırlattı. Alpaya, yol ve park sorunu, alt yapı sorunları, temizlik sorunu, oduncular esnafının mağduriyeti, gençlerin spor alanları, şehir içi halk otobüslerinin işleyişi, kaldırım işgalleri gibi temel bazı sorun ve eksikliklere dikkat çekti.

Alpaya, açıklamasında,  Kette gerek ziyaretlerimiz gerekse de mahalle ve caddelerde tespit ettiğimiz bazı sorunların olduğunu gördük. Yetkililerin sorunlarla ilgilenmesi için takipçi olacağımızı belirtmek isteriz. Sorunların çözümü için Belediyeye yaptığımız ziyarette Belediye Başkanı Erdal Arıkan’a ilettik. İnşallah sorunları dile getirmeye devam edeceğiz ve çözüm noktasında önerilerimizle beraber takipçi olacağız.” dedi.

“Saray mahallesinde kentsel dönüşümde somut bir adım yok”

Kette öne çıkan sorunları dile getiren Alpaya,  “Saray mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 590 konutun hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar yapılması gerekir. Ev sahipleri bu konuda mağdur. Yıllardır kentsel dönüşüm programına alınan Saray Mahallesi için henüz somut bir adım atılmış değil.” dedi.

“Yol ve kaldırım işgallerine dur denilmelidir”

Kent merkezindeki yol sorununa da değinen Alpaya, “Şehir genelinde bozuk yol ve kaldırımların yapılması gerekir. Kahvehane, çay ocakları, büyük zincir marketler ve birçok esnaf kaldırımları işgal etmiş durumda, öyle ki yola kürsü atanlar dahi var. Ailelerle kaldırımdan geçmek neredeyse imkânsız bu konuda bir denetim mekanizması maalesef işlemiyor.” İfadelerini kullandı.

Alpaya kent merkezindeki sorunlar hakkında sözlerine şöyle devam etti:

“Yeşil alanların ve park ihtiyacının olduğu mahallelerin uygun alanlarına park yapılması konusunda adımlar atılmalıdır. Oduncu esnafının mağdur etmeden oduncu pazarının uygun bir yere taşınıp, yine oradan DSİ parkına yol verilmesi ve çevresinin ıslah edilmesi çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Gençlerin spor yapabileceği halı ve basketbol sahalarının olmadığı ve ihtiyaç duyulan mahallelere yapılması konusunda gerekli çalışmaların başlaması gerekmektedir.”

“Su sorunu çözülmüş değil”

Alpaya, kent merkezindeki bazı mahallelerin su sorununun olduğunun hatırlatarak, “Su konusunda bazı mahallelerimiz hala sıkıntı içerisinde. Kurban bayramında da su sorunu yaşayan mahallelerimiz vardı. Su sorunu öncelikli başlıklar olarak ele alınması gereken bir konudur. Yine kanalizasyon sıkıntısı da var. Alt yapı noktasındaki eksiklikler yağışlar başlamadan giderilmelidir.” dedi

Alpaya, başıboş köpek tehlikesine vurgu yaparak, Başıboş köpeklerin oluşturduğu tehlikenin giderilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini, barınak bu konuda pasif olduğunu, hala bazı mahallelerde köpek ısırma ve saldırı şikâyetleri alındığını söyleyerek, başıboş köpek sorunu ile alakalı sıkı bir çalışma olması gerektiğini vurguladı.

“Metruk yapılar uyuşturucu kullanım alanı haline gelmiş durumda”

Uyuşturucu kullanım yaşının düştüğünü hatırlatan Alpaya, “Uyuşturucu kullanım yaşı maalesef düşmüş durumda. Özellikle metruk binalarda bu durum gözler önüne serili. Bazı bölgelerde bulunan metruk yerlerin uyuşturucu kullanıcıların meskeni haline gelmiş buraların yıkılması ya da ıslah edilmesi gerekmektedir. Gençlerimizi uyuşturucunun kucağına bırakmama adına herkes üzerine düşeni yapmalıdır.“ dedi.

Alpaya sözlerine şöyle devam etti:

“Genç caddesinde bulunan askeri alanın halka açılarak, park yeşil alan yapılması için çalışma başlatılmalı. Temiz bir şehir için il genelinde çöp ve temizlik konusunun üzerinde durulması. Aş evinin kurulması ve mağdurlara hizmet verilmesi noktasında alt yapı çalışmaları hızlandırılmalı. Doğalgaz çalışması nedeniyle bozulan yolların yapılması için hızlı davranılmalı. Şehir merkezinde bulunan bazı camilerin tuvaletleri ücretli olması vatandaşı mağdur ederken, bu konuyla ilgili kurumların birlikte bir çalışma yapıp halkın mağduriyetinin giderilmesi yönünde adımlar atılması gerekir.”

“Halk otobüsleri konusunda şikâyetler devam ediyor”

Alpaya, özel halk otobüslerinin halkta karşılığının olmadığını hatırlatarak, özel halk otobüsleri konusunda belediye ile yapılan protokollerin şeffaf olması gerekir. Kooperatifin zam talepleri, yaşlı kartları ve engelli kartlar ile ilgili yaşanılan sorunları giderilmelidir. Özellikle yüksek ücret sıkıntısı var. Taşımacılıkta şehir içi kartsız in bin 10 lira bu küçük bir şehir için yüksek bir rakamdır. Belediye ve özel halk otobüsleri arasındaki sorunlar halka yansıtılmamalıdır. Halk otobüslerinde yaz aylarında klima açılmadığı şikâyetleri alıyoruz bu konuda da denetimlerin yapılması gerekir.” İfadelerini kullandı.

“Belediye halk ekmek fabrikaları aktif olmalıdır”

Alpaya, Belediye halk ekmek fırınının faaliyete geçmesi çağrısında bulunarak, “Ekmek fiyatları artmış durumda, Dar gelirli ve geliri olmayan vatandaşlar için Belediyenin halk ekmek fabrikasının tekrardan eski fonksiyonuna geçmesi talepleri var. İhtiyaç sahibi halkımız için Belediye halk ekmek fırının açılıp hizmet vermesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı. (Ömer Aşkın-İLKHA)


 

 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-