Bingöl Üniversitesine ait 12 Akademik Dergi yayın hayatına devam ediyor
Bingöl Üniversitesinin farklı enstitüleri ve fakülteleri bünyesinde 12 akademik dergi yayın hayatına devam ediyor.
 Bingöl Üniversitesine ait 12 Akademik Dergi yayın hayatına devam ediyor

Konuya ilgili Bingöl üniversitesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Üniversitemizin farklı enstitüleri ve fakülteleri bünyesinde 12 akademik dergi yayın hayatına devam ediyor. Yılda iki, üç ya da dört farklı dönemlerde çıkan dergiler arasında; Bingöl Araştırmaları Dergisi (BAD), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, İlahiyat Fakültesi Dergisi (BÜİFD), Sosyal Bilimler Dergisi (BUSBED),  Türk Doğa ve Fen Dergisi (TDFD), Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Dergisi, Bingöl Gençlik Araştırması Dergisi, Bingöl Üniversitesi Sağlık Dergisi (BÜSAD), Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Dergisi, BinBee – Arı ve Doğal Ürünler Dergisi (Journal of BinBee - Apicultural and Natural Products) ve Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi (IJFAA) olmak üzere toplam 12 dergi yer alıyor.” ifadeleri yer aldı.

 

“Dergi başta Zazaca, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere farklı dil ve lehçelerde, alanında akademik nitelik taşıyan çalışmalara yer veriyor”

 

Açıklamada, “Dergiler periyodik olarak genelde yılda iki kez yayınlanırken, Türk Doğa ve Fen Dergisi (TDFD) Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda 4 sayı olarak yayınlanıyor. Bu dergi 2021 yılından itibaren sadece İngilizce olarak yayın hayatına devam ederken, TR dizin indeksinde taranıyor. Bununla birlikte Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Dergisi de uluslararası hakemli bir dergi olup altı ayda bir yayınlanıyor. Dergi başta Zazaca, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere farklı dil ve lehçelerde, alanında akademik nitelik taşıyan çalışmalara yer veriyor. Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi (BUSBED) de Türkçe, İngilizce veya Arapça olarak yayın kabul ediyor: TR dizin indeksinde yer alana olan bu dergi birçok ulusal ve uluslararası indekste taranıyor.” denildi.

 

Açıklamada, “Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yayın organı olan Bingöl Üniversitesi Sağlık Dergisi (BÜSAD), Haziran ve Aralık ayı olmak üzere yılda iki defa çıkarılıyor. Dergi, akademik ulusal ve hakemli bir dergidir. Bingöl Araştırmaları Dergisi (BAD), Bingöl Üniversitesi bünyesinde 2014 yılından itibaren yılda iki sayı halinde (Haziran-Aralık) şeklinde yayımlanmakta olan Bingöl Araştırmaları Dergisi de Bingöl’e dair bilimsel çalışmalar ihtiva eden uluslararası hakemli bir dergidir. Bingöl Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dergisi de, yılda iki sayı olarak çıkarılıyor. Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi (BÜİFD) de 25 Haziran ve 25 Aralık tarihlerinde olmak üzere yılda iki sayı olarak yayımlanıyor. BÜİFD, 9’uncu sayıdan itibaren TR dizin ve 7 Eylül 2020 tarihinden itibaren de uluslararası alan indeksi olan ERİHPLUS tarafından taranıyor Crossref üyesi olarak yayın hayatına devam ediyor. Orijinal araştırmaları, bilimsel çalışmaları, olgu sunumlarını, editöryal yorumları, editöre mektup ve derlemeleri yayınlayan uluslararası hakemli bir dergi olan BinBee Arı ve Doğal Ürünler Dergisi. online olarak yayın hayatına devan ediyor. Türkçe ve İngilizce yazılmış makaleleri kabul eden dergi, yılda iki sayı (Haziran ve Aralık) olarak elektronik ortamda yayınlanıyor. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi (IJFAA), dünyanın her yerinden gıda, tarım ve hayvan bilimlerinin tüm yönleriyle ilgili orijinal araştırma çalışmalarının, derlemelerinin ve görüşlerinin çevrimiçi yayınını sağlayan açık erişimli çevrimiçi bir uluslararası dergi, altı ayda bir Mart ve Eylül aylarının sonunda yayınlanıyor. Dergi, Türkçe ve İngilizce yazılmış makaleleri kabul ediyor.” ifadeleri kaydedildi.

(Haber Merkezi)

 

 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-