Sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen atanacağını belirtti.
Sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders karşılığında görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmenin atanacağı belirtildi.

Başvuru için MEB'e bağlı resmi eğitim kurumlarında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapma gerekliliği bulunuyor. Geçen yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) atanılacak alan için 50 ve üzeri puan alınmış olması da gerekiyor.

Açıklamada, "Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak; 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak şartları aranacaktır." denildi.

Sözleşmeli öğretmenliğe başvurular, sözlü sınav, atama yapılacak alanlar ve kontenjan çizelgesi ile atama takvimi ve diğer hususlara ilişkin duyurular, http://meb.gov.tr - http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden yayımlanacak.

5 bin sözleşmeli öğretmen pozisyonuna yapılan atamalar sonucunda boş pozisyon kalması halinde, bu pozisyonlara, öğretmenlik için yapılan 2018 yılı KPSS sonuçları esas alınarak, aynı usulle atama yapılacak.

(İLKHA)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-