Peygamber Sevdalıları Kerbela Programı düzenleyecek
Peygamber Sevdalıları Derneği Bingöl’de ‘Kerbela ve İmam Huseyn’ konulu program düzenleyeceğini duyurdu.
Peygamber Sevdalıları Kerbela Programı düzenleyecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Bölge Koordinatörü Şefik Börü 28 Temmuz Cuma günü saat akşam saat 20:00’da Bingöl Belediyesi Konferans salonunda düzenlenecek olan programa tüm halkı davet etti.

Konuyla ilgili Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Bölge Koordinatörü Şefik Börü yaptığı açıklamada, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayında Kerbela hadisesini anma ve anlama etkinliği düzenleyeceğiz. 28 Temmuz Cuma akşam saat 20:00’da Bingöl belediyesi Konferans Salonunda düzenleyeceğimiz programa tüm halkımızı ailece bekliyoruz.” dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Bölge Koordinatörü Şefik Börü 

“Kerbela olayı tarihte yaşanan bir acı bir hadiseden öte Hüseyni duruşun çağlara aktarıldığı bir kıyam meşalesidir”

Börü, “İslam tarihinde nice büyük olaylara şahitlik etmiş Aşura günü, bunun yanında tarihte eşine az rastlanır Kerbela zulmüne de acı bir şahitlik yapmıştır. Hicretin 61. yılında Peygamberin ehl-i beytine yapılan amansız vahşet bugün halen yerini korumaktadır. Kerbela olayı tarihte yaşanan bir hadiseden, bir acıdan öte Hüseyni duruşun çağlara aktarıldığı bir kıyam meşalesidir. Peygamberin öptüğü başı ayaklar altına alanların tarih boyunca zelil bir şekilde anıldığı, Hüseyinlerin yüreklere kazındığı bir mücadeledir. O zulmü yapanlar bugün lanet ile anılıp, ‘Yezit’ ismi ile beraber tarihe gömülürken, bugün milyonlarca Müslümanın ismi ‘Hüseyin’, davası ‘Hüseyni ’ oldu.” ifadelerini kullandı.

“Kerbela Müslümanlara gücün değil, Hakk’ın tarafında olmayı, güçlü bir Yezit ile değil, haklı bir Hüseyin ile yol almayı öğretti”

“Kerbela’nın acı olaylarına rağmen tarihe bıraktığı misyonu alanlar dünyaya meydan okudular. İzzeti ve cesareti yüklenmiş nice öncü şahsiyetleri bizlere kazandırdı. Kerbela Müslümanlara gücün değil, Hakk’ın tarafında olmayı; güçlü bir Yezit ile değil, haklı bir Hüseyin ile yol almayı öğretti.” diyen Börü,  Müslümanlara seslenerek, “Ey Müslüman; bugün müstekbirlerin imkânları, silahları, paraları, makamları ile gücü ellerinde bulundurması seni yanıltmasın. Sen Rabbine iman etmiş isen gücün değil, Hakk’ın tarafında olmayı bilmelisin. Haksızlık ve zulmün karşısında kemiyetin değil, keyfiyetin izzetle duruşudur Aşura. ‘Nice azların çoklara galip geldiğini, nice Bedirlerin zorluğunda ilahi yardımın geldiğini unutma.” ifadelerini kullandı.

“Bugün, İslam ümmetinin içinde yüzlerce Kerbela ’ya şahit olmaktayız”

Börü, “Aşura, Nebevi bir mektepte yetişip yol alan dava erinin zayıflık, zelillik, haksızlığa boyun eğmeyeceğini bize öğretti. ‘İslam’ı din, yol ve amaç edinmiş olanların onu yeryüzüne hâkim kılıncaya kadar yapacağı mücadeleden geri durmama ve inandım deyip sonra dosdoğru olmadır. Bugün, İslam ümmetinin içinde yüzlerce Kerbela ’ya şahit olmaktayız. Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, Keşmir’de, Doğu Türkistan’da, Bangladeş’te, Arakan’da ve diğer İslam ülkelerinde akan kanlar bizim kanlarımız; namusları kirletilenler bizim bacılarımız; toprakları işgal edilenler İslam memleketleri değil mi? Tarihin tekerrür etmesi bize tekrar gösterdi ki, ne ‘Yezitler’ bitecek ne de onlara karşı kıyam eden ‘Hüseyinler’ bitecek. Filistin’de şuan İsrail zulmüne direnen Filistinliler, İsveç’te Kur’an’a yapılan hakarete karşı yekvücut olan İslam Ümmeti bizlere tekrardan gösterdi ki, yarınlar İslam’ın olacaktır.” şeklinde konuştu.

Börü, son olarak, Peygamber Sevdalıları Derneği olarak, bu anlamlı programda tüm halkımızı davet eder, ailece sizleri 28 Temmuz Cuma günü saat 20:00’da Bingöl Belediyesi konferans salonuna bekleriz.” diyerek sözlerini noktaladı.

(Ömer Aşkın-Bingöl Basın)


Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-