Bingöl Üniversitesi çalışanlarının mali haklarını ek protokol ile güçlendirildi
Bingöl Üniversitesi çalışanlarının mali haklarını ek protokol ile güçlendirilerek işçilerin bulundukları sınıf ve kadro durumuna göre en düşük 555 TL ve en yüksek 600 TL’ye çıkartılarak bu ücretlere yüzde 50 zam yapıldı.
Bingöl Üniversitesi çalışanlarının mali haklarını ek protokol ile güçlendirildi

 Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında 2023 Mali Yılı için ikinci defa ek protokol yapıldı. Rektörlük makamında imzalanan Ek Protokol Sözleşme imza törenine Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çifci, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Fatma Görgülü, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü İlhami Erkoyuncu, Tez-Koop-İş Sendikası Üniversite baş temsilcisi Bayram Hasar, sendika temsilcileri Hüsamettin Balun ve Volkan Kıtay katıldı. Yapılan ek protokolle Bingöl Üniversitesi bünyesinde çalışan tüm işçilere günlük brüt ücretleri, işçilerin bulundukları sınıf ve kadro durumuna göre en düşük 555 TL ve en yüksek 600 TL’ye çıkartılarak bu ücretlere yüzde 50 zam yapıldı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak imza töreninde yaptığı konuşmada, “Yeni ekonomik koşullar personelimizin almış olduğu maaşları yeniden güncelleme ihtiyacını gerektirdi. Memur maaşlarına uyum noktasında sürekli işçilerimiz için bu yıl içerisinde ikinci defa ek protokol hazırladık. Yapılan ek protokolle Üniversitemizde görev yapan sürekli işçi personellerimize devletimizin memur maaşlarına yaptığı seyyanen ödeme ve yüzde 18 oranındaki zam oranına yakın destek sağlanmış oldu, personellerimize hayırlı olsun” dedi.

Sendika baş temsilcisi Bayram Hasar, yapılan ek protokol ile ilgili memnuniyetini ifade ederek; ‘’Bütün arkadaşlarım adına Sayın Rektörümüze bir yıl içinde bizleri ikinci defa onurlandırması ve desteği için kendilerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ek Protokol ile yapılan artışlar 15.07.2023 tarihinden itibaren maaşlara yansıtılacaktır. (Haber Merkezi)

 

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-