Bingöl’de vatandaşların şehirci yolculuk çilesi bitmiyor
Bingöl Merkezde faaliyet yürüten şehir içi hat minibüslerinde kavurucu yaz sıcaklarında araçların ezici çoğunluğunda klimaların çalışmaması vatandaşı çileden çıkardı.
Bingöl’de vatandaşların şehirci yolculuk çilesi bitmiyor

Bingöllü vatandaşlar şehir içi taşımacılıktan şikâyetçi. Bir ayda iki defa zam yapılması bir yana üstüne hizmetin kalite standartlarının altında yer alması vatandaşı çileden çıkardı. Yazın sıcaklarında araçların çoğunda klima çalıştırılmıyor/çalışmıyor.

Özellikle Kervansaray, İçmeler ve Aftor küme evleri hatları başta olmak üzere sefer aralıklarının da süresinin uzun olmasından ötürü yolcu yığılmaları oluşmakta ve araç içinde ısı derecesi daha bir yükselmekte olup yolcular adeta bunalım yaşamakta. Şoförler ön kapıyı açarak serinliyor. Ancak ön kapının açık olması tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

Vatandaşların Belediyeden otobüs talebi karşılık bulmazken, vatandaşların talebi hizmette alternatifi olmayan şehir içi hat minibüslerinin insafına kalmış durumda. Yolcular zamlar ve hizmet kalitesinin standartların altında olmasından şikayetçi. Buna karşın klimaların çalışması noktasında her hangi bir denetimin olmaması da kooperatife kurallara uyma noktasında yönlendirici adımlar attırmıyor.  Öte yandan Bingöl Belediyesi de halkın belediye otobüsü talebine karşı sessizliğini koruyor.

(Ömer Aşkın-İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-