Şeyh Ahmed türbesi ve çevresindeki mesire alanı kullanılamaz durumda
Bingöl Merkezde bulunan Şeyh Ahmet Türbesi ve etrafındaki mezarlık ve mesire alanı kullanılamaz durumda. Bölge madde kullanıcıların uğrak adresi konumunda.
Şeyh Ahmed türbesi ve çevresindeki mesire alanı kullanılamaz durumda

Bingöllüler, birçok tatlı hikâyeleri bulunan Bingöl’ün mümtaz ceddinden olan Şeyh Ahmet'in manevi mirasına ve insanların istifade ettiği mesire alanına saygılı olunması İslam’ın, insanlığın gereği olduğunu söyledi.

Vatandaşların mesire alanı olarak kullandığı alanda WC var ancak su yok ve kullanılamaz durumda. Vatandaşlar bölgede mescit talebinde bulundu. Şeyh Ahmet türbesi ve etrafında buluna n mezarlıklar bakımsız. Bölge kaderine terkedilmiş durumda. Zararlı alışkanlıklara duçar olan kişi ve kişiler tarafından kullanılan alanda aileler gitmeye çekiniyor. Cenazesi olanlar bölgede mescit olmadığını ve abdest ihtiyacı için ise temiz ve uygun alan olmadığını belirterek Belediyeye çağrıda bulunarak Belediye tarafından mesire alanı olarak ayrılan alanda temizlik, bakım ve onarım çalışmaları talebinde bulundu. Alanda güvenlik zafiyetinin de olduğunu söyleyen vatandaşlar Belediye tarafından özel güvenlik ve temizlik görevlisi atanması veya mevcut personellerin buraya görevlendirilmesi çağrısında bulundu.

Mesire alanı olmasına rağmen herhangi bir çardağın olmaması da aileler açısından sıkıntı olduğunu söyleyen vatandaşlar Belediyenin bu konuyla ilgilenmesi talebinde bulundu. Bölgenin ihtiyaçları olarak mescit, WC bakımı, su, çardak, çöp konteyneri ve bazı tamiratlar olduğunu söylediler. (Ömer Aşkın-Bingöl Basın)



Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-