TÜGVA Bingöl il Temsilcisi Bukan: Harf kuşağı değil Allah’ın izniyle İslam kuşağı yetiştireceğiz
TÜGVA Bingöl İl Temsilciliği “Yaz Okulu” kapanış programı düzenledi. Bingöl Üniversitesi Recep Tayip Erdoğan Konferans salonunda düzenlenen programa çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.
TÜGVA Bingöl il Temsilcisi Bukan: Harf kuşağı değil Allah’ın izniyle İslam kuşağı yetiştireceğiz

Programa TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Genç BelediyeBaşkanı Zeki Dirik, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve Bingöl HÜDA PARMerkez ilçe teşkilatı Başkanı Hatip Üçgül, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, Peygamber Sevdalıları Bingöl Bölgekoordinatörü Şefik Börü, kentteki STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşkatıldı.

Sunuculuğunu Muhammed Bayşu’nun yaptığı program Kurantilaveti ile başladı. Ardından TÜGVA Bingöl İl Temsilcisi İsmail Bukanselamlama konuşması yaptı.

Programda eğitim süreci içerisinde yapılan şiir yarışmasındaEfendimiz aleyhisselama yazdığı ‘Şefaat Ya Resulullah’ adlı şiir ile birinciolan Vali Kurtuluş Şişmantürk Ortaokulu öğrencisi Sıla Baraç, kaleme aldığışiiri seslendirdi. Programda çocuklar ilahi ve ezgiler seslendirdi.

“Gecemizi gündüzümüzekatarak çalıştık”

Bukan, selamlama konuşmasında, ”Bu günü bizlere yaşatanRabbimize hamd olsun. TÜGVA Başkanlığını devraldığımızda bir hayal kurduk vegecemizi gündüzümüze kararak çalışacağız ve Bingöl’de ulaşılmadık gençbırakmayacağız dedik. Bu kalabalık da bu hayalimizde belirli bir yeregeldiğimizin göstergesidir. 2 bin 600 öğrenci ile Bingöl, Solhan ve Genç olmaküzere Bingöl’de bu güne kadar STK’lar nezdinde yapılan etkinliklerin en büyükyaz okulunu gerçekleştirmiş olduk Elhamdülillah.” ifadelerini kullandı.

“Yasin Börü, Musab binUmeyr ve Caferi Tayyarlar geliyor”

Bukan, “Türkiye Gençlik Vakfı olarak lisede, üniversitede veortaokulda birçok çalışmaya imza attık. Gençlik deyince birilerinin aklına geldiğiumursamaz gençlik değil, Musab bin Umeyr gibi Yesrip’leri Medine’ye çeviren, Cafer-iTayyar gibi gittiği yerin kralına iman lezzetini tattıran, Yunus Emre’ler vecanlı şahidi olduğumuz ülkede çağ atlatan Selçuk Bayraktar’lar ve kendinidavası uğruna feda edecek kadar büyük gençler olan Yasin Börü’ler ve onunhocası şehit Aytaç Baran’lar geliyor. Türkiye Gençlik vakfı olarak ‘Z kuşağı’değil teknofest kuşağı, X kuşağı değil, teknoloji kuşağı, kısacası harf kuşağıdeğil Allah’ın izni ile İslam kuşağı yetiştireceğiz.” dedi.

“En başta imanımıziçin çalışacağız”

Bukan, “Görünmeye değer bir sahne var ortamda. Ekmişolduğumuz fidanlar çok yakında büyük insanlar yeşertecek. Bugün nasıl kiilimizden bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı çıktıysa, yarın da inşaallah ilimizdebüyük âlimler, büyük mühendisler, büyük düşünürler ve inşaallah yarını bugündendaha güzel olacak kişiler olacaksınız. En başta imanımız için çalışacağız. Memleketimiziçin çalışacağız ve hepsinden daha önemlisi İslam dünyası için çalışacağız.”şeklinde konuştu.

“Mescid-, Aksa’yıözgürlüğüne kavuşturacak, Türkiye yüzyılını inşa ve ihya edecek gençlik burada”

Programda söz alan TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ise, “Bugüniç önemli kişiden bahsedeceğim. Birinci olarak, Necip Fazıl Kısakürek, önce onuiyi bileceğiz. Necip Fazıl’ın çok önemli bir sözü var, diyor ki; ‘Devler gibieserler bırakmak için karınca gibi çalışmak lazım.’ İkincisi ise İstanbul’uFetheden, çağ açıp çağ kapatan en genç padişah Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’ufethederken demiş ki, ‘Onlar denizi zincirleyecek kadar akıllı ise biz gemilerikaradan yürütecek kadar cesuruz.’ Üçüncü olarak Cumhurbaşkanımız dünyaya başkaldırarakAyasofya’yı açıp zincirleri kırdı. Kendisi Ayasofya’yı açarken aynen şöylesöyledi; ‘Ayasofya’nın açılması Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasınınhabercisidir.’ Mescid-, Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacak, Türkiye yüzyılınıinşa ve ihya edecek gençlik burada Elhamdülillah.” ifadelerini kullandı.

Program okullar arası yapılan çeşitli yarışmalarda ödülelayık olan temsilcilere ödül verilmesi ile sona erdi.

(Ömer Aşkın-İLKHA)


 




Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-