Bingöl merkez mahallelerinde yaşanan su sorunu tepkilere yol açıyor
Bingöl merkezde bazı mahallelerde içme suyu sorunu yaşanıyor. Merkez Yenimahalle sakinleri ve esnafı, su kesintilerinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirterek Bingöl Belediyesine çağrıda bulundu.
Bingöl merkez mahallelerinde yaşanan su sorunu tepkilere yol açıyor

Bingöl merkez Yenimahalle başta olmak üzere, birkaç mahallede su kesintileri yaşanıyor. Sık sık yol kesme veya farklı eylemlerde bulunarak su kesintilerine dikkat çeken merkez Yenimahalle esnafı ve sakinleri, yağış miktarının yeterli olmasına rağmen Bingöl’de su sorununun olmasına anlam veremediklerini ifade ettiler. Esnaflar, yıllık yağış miktarının yeterli olmasına rağmen Belediyenin su kaynaklarını halka ulaştırmada sıkıntı yaşadığını dile getirerek, sorunun bir an önce halledilmesi talebinde bulundu.

“Günün önemli bir bölümünde sularımız kesik”

Mahalle esnaflarından Nebi Bozaba, ”Yenimahalle’de geride bıraktığımız 2-3 yıl süre zarfında özellikle yaz aylarında 2-3 ay süre zarfında su kesintisi yaşanıyor. Gün boyu değil, belli saatlerde sular akıyor ancak günün önemli bir kesiminde sularımız kesik.” dedi.

“Su olmazsa olmaz ihtiyaçların başında yer alır”

Bozaba, “Su, insan hayatı için olmazsa olmaz ihtiyaçların başında yer alıyor. Gerek temizlik anlamında gerekse de beslenme anlamında hayati bir önem arz etmektedir. Geçen yıl su sıkıntısı olduğunda Belediyeyi aradık. Bize verdikleri cevapta, bu yılın kurak geçtiği ve dolayısıyla su kaynaklarında bir azalma olduğu yönünde bir cevap vermiştirler ancak bu yıl Türkiye geneli yağan yağış miktarında metrekareye düşen yağış miktarı oranı olarak ilimiz birinci sırada yer alıyor. Buna rağmen sularımız kesiliyor. Demek ki Belediye suyu ulaştırma noktasında sorunlar yaşıyor. Bu noktada girişimlerde bulunulması lazım. Birçok vatandaş bunu söylüyor. Ben de bu kanaatteyim.” ifadelerini kullandı.  

“Su tüm hizmetlerden öncelikli bir ihtiyaçtır”

Belediye hizmet önceliklerinde hata yapıyor diyen Bozaba, “Yollarımız kısmi de olsa genişletiliyor ve kentte ışıklandırma hizmetleri oldu ama su konusu bunlardan daha öncelik arz eden bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla bu alana yönelmeleri lazım.” şeklinde konuştu.

“Öğle sıcağında, suya ihtiyaç olduğu anda suyun olmadığını görüyoruz”

Mahallede sıcak havalarda dahi aralıksız hizmet yürüten fırın işletmecisi Resul Elbahadır, “Yaklaşık 2 aydır bu sorunu yaşıyoruz. Her gün günün 14:00 ile 15:00 saatlerinde çok zor günler geçiriyoruz. Öğle sıcağında suya ihtiyaç olduğu zamanda suyun olmadığını görüyoruz. Bu yaz aylarında suya çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda suyun olmamasından dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Susuzluğun verdiği hastalıkları şuan biz yaşıyoruz. Yetkililere çağrımız halkın bu mağduriyetini gidermeleridir. Büyük illeri örnek alsınlar. Su en başlıca ihtiyaçtır. Susuz hayat olmaz. Bu durumdan çok etkileniyoruz. Şimdi bu sıcakta elimi yüzümü yıkamak istiyorum ancak bu ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Yetkililere çağrımız, bu su sıkıntısının giderilmesidir.” şeklinde konuştu.

“Bingöl için su depoları yaptıkları söyleniyor ancak böyle bir durum yok”

Mahalle sakinlerinden İsmail Kılıç, “Su sorunu bugün yok, 7-8 yıldır var. Her yıl diyorlar ‘depolar yaptık, su akmasa da bu Bingöl’e 3 ay yeterli’ diye. Ancak böyle bir şey yok. Ayrıca Yenimahalle’de yukarı cadde ve sokaklarda düzgün yol bile yok. Ve hiç kimsenin umurunda da değil.” dedi.

“Ben daha Belediye Başkanını bir kez olsun Yenimahalle’de görmedim”

Kılıç, “Mesela kış aylarında inanın yukarı mahallelerde bir hasta veya ölüm durumunda 2-3 gün yollar kapalı. Sanki köyde yaşıyormuşuz gibi. Belediyenin kendine ait kepçesi bile yok, kışın kepçe kiralayıp ancak yolu temizliyorlar. Hiçbir şekilde hizmet görmedik. Özellikle Yenimahalle için. Sanki bizim bu mahallede ikinci sınıfız. Yeni mahallede hiçbir hizmet yapılmıyor. Belediye Başkanı hemen hemen 4 yıldır Başkanlık yapmıyor, ben daha kendisini bir defa olsun Yenimahalle’de görmedim. Başka mahallelere gidip gezip dolaştığını biliyorum ama buraya gelmemiş. Sanki biz dağda yaşıyoruz.” dedi.

“Su sorunumuzu kimse dile getirip konuşmuyor”

Kılıç, “Suyla ilgili talebimiz ise, Suyla ilgili Kürük’ten bir su aldıklarını duydum ama şuanda su sıkıntısı gerçekten büyük. Özellikle binalara su gitmiyor. Kimse bunu dile getirip konuşmuyor. Kimse bu konuları bile açmıyor.” ifadelerini kullandı.
(Ömer Aşkın-İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-