Bingöl Umut Kervanı Derneği Kırtasiye yardımı faaliyetlerine başladı
Umut Kervanı Vakfına Üye derneklerden Bingöl Umut Kervanı Derneği 2023-2024 Eğitim Öğretim sezonu için muhtaç aileler yararına kırtasiye yardımlarına başladı.
Bingöl Umut Kervanı Derneği Kırtasiye yardımı faaliyetlerine başladı

Bingöl Umut Kervanı Derneği 2023-2024 Eğitim Öğretim sezonuiçin muhtaç aileler yararına kırtasiye yardımlarına başladığını belirterekhayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül,geçen yıla oranla kırtasiye ürünlerinin pahalılığına dikkat çekerek muhtaçailelere yönelik yardımların önemli olduğuna dikkat çekerek yardımseverlereçağrıda bulundu.

“Tespitini yaptığımızçocuklara kırtasiye malzemelerini ulaştırmaya başladık”

Konuyla ilgili İLKHA' ya açıklamalarda bulunan Bingöl Umut KervanıDerneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, “Bingöl Umut Kervanı İnsani yardımDerneği olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim sezonunda okulların açılmaya başlamasıile beraber bizlerde Umut Kervanı olarak bağış çağrılarımızı kıymetli halkımızaduyurduk. Bu çağrılar neticesinde kırtasiye malzemelerimizi hazırlayıppaketledik ve tespit ettiğimiz ailelerin çocuklarına ulaştırıyoruz.Yardımlarımız devam ediyor.” dedi.

“Tespit ettiğimizaileler gittikçe çoğalmakta”

Kırtasiye yardımlarını ulaştırmaya başladıklarını ifade edenGönül, “Elimizden geldikçe muhtaç, yetim ve fakir ailelerimize buyardımlarımızı ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz. Bizleröncesinden de ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyorduk. Budoğrultuda tespit ettiğimiz aileler gittikçe çoğalmakta fakat aldığımız bağışlarsınırlı olmakla beraber çağrımızı yineliyoruz. Kırtasiye paketi ücreti 500 liraolup biraz daha fazla aileye ulaşma adına siz hayırseverlerden bağışlarınızıbekliyoruz. İnşaallah bizler de elimizden geldikçe gelen bağışları muhtaçlaraulaştırmaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinde şuan itibariyle 400 öğrenci olduğunu söyleyenGönül, bu rakamın yarısına ulaştıklarını belirterek hayırseverlere bağışçağrısında bulunup 400 öğrencinin tamamına ulaşmak istediklerini dile getirdi.

Kırtasiye malzemelerinden oluşan paket hakkındabilgilendirmelerde bulunan Gönül, İlkokuldan lise de dâhil olmak üzere ortaöğretim ve lise okuyan öğrencilere yönelik gerekli kırtasiye malzemelerininmevcut olduğunu söyledi.

“Kırtasiyemaliyetleri arttı hayırseverlerden destek bekliyoruz”

Gönül, kırtasiye malzemelerinin maliyetinin yüksek olduğunadikkat çekerek, “Bu yıl kırtasiye ürünlerine baktığımızda geçen yıla oranlafiyat konusunda arada büyük bir fark var. Örneğin geçen bir kalemin fiyatı50-60 kuruştu. Ancak bu yıl bir kalem fiyatının en az 6 lira olmuş. Dolayısıylabu maliyeti gittikçe arttırıyor. Bundan dolayı siz hayırseverden destek veyardım bekliyoruz.” dedi.

Gönül, sözlerine şöyle devam etti:

“Derneğimize gelen ailelerimize kırtasiye yardımı yaparkenbu ailelerimiz çocuklarıyla beraber derneğimize misafir oluyorlar. Bir evde kaççocuk varsa hepsine yardımcı oluyoruz. Gelen çocuklara baktığımızda yüzlerindekitebessümü görmeye değer bir durum söz konusu. Bizler de onların mutluluklarınave sevinçlerine ortak oluyoruz. Elimizden geldikçe bu çocukları sevindirmeyegayret ediyoruz. Sürekli yardım faaliyetleri içerisindeyiz. Ayni ve nakdi yardımlarımızısürdürmekteyiz.”

“Çocuklara yönelikyardımlar çok farklı bir duygu”

Gönül, kırtasiye yardımlarının diğer yardım faaliyetlerindedaha farklı olduğunu söyleyerek, “Diğer yardım faaliyetlerinde ailelerinsevinçlerini görüyoruz fakat çocuklara yönelik yardımlarda onların mutluluk vesevinçleri biraz daha farkı oluyor.” şeklinde konuştu. (Ömer Aşkın-İLKHA)








 

 

 

 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-