Bingöl’de düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile Filistin direnişi selamlandı
Bingöl İslami Kardeşlik Platformun Filistinli Müslümanlara destek amaçlı Bingöl merkez PTT Kavşağında kitlesel basın açıklaması düzenledi.
Bingöl’de düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile Filistin direnişi selamlandı

Basınmetnini platform adına İbrahim Dağılma okudu. Basın açıklamasında STKtemsilcilerinin yansıra HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PARBingöl il Başkanı Refik Alpaya’nın yanısıra bazı siyasi parti temsilcileri veçok sayıda vatandaş katıldı.

Basınaçıklamasında dünya Müslümanlarının Filistin halkının ve direnişin yanındaolduğunun altı çizildi. Açıklamada, Müslümanların canlarıyla, mallarıylave  evlad-u iyalleri ile Mescid-i Aksave  Filistin halkının yanında olduğuhatırlatıldı. Açıklamada ayrıca Hamas, ve İslami direnişçilere yönelik içerdeve dışarda Müslümanlara yönelik ‘terör ve terör saldırısı’ söylemleri dekınandı.

“Mescid-i Aksa Ümmetin namusu vebizim kırmızı çizgimizdir”

ProgramdaHÜDA PAR Mersin milletvekili Faruk Dinç, kısa bir konuşma yaptı. Faruk Dinç, konuşmasında,“Bildiğiniz üzere 1948’den buyana terör şebekesi İsrail, Gazze’de ve Kudüs’tehuzur bırakmamıştır. BU terör şebekesi İsrail sokakta kadın, yaşlı ve çocukdemeden sivilleri katletmektedir. Bu güne kadar yaptığı zulümler ve akıttığıkan, müminleri artık direnişe geçirmiştir. Dünden itibaren, yani 2 Ekim 1187’deSelahattin-i Eyyubi tarafından Kudüs fethedilmişti. Ve inşaallah dün itibari ileAksa tufanı olarak harekete geçen ve siyonizmin kalbinden vuran, onlarırahatsız eden Aksa tufanı hareketini selamlıyoruz. Bu vesile ile kardeşlerimizinyanında olduğumuzu ve her daim onları desteklediğimizi basın vesile ile buradandeklare ediyoruz. Mescid-i Aksa Ümmetin namusu ve bizim kırmızı çizgimizdir.Dün olduğu gibi bugün de ve yarın da inşaallah Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmayadevam edeceğiz.” dedi.

“Kalbinde insanlık ve adalet adınaiyilik taşıyan herkesi de bu mücadeleye destek olmaya davet ediyoruz”

Dinç, “Tümİslam âleminde ve kalbinde insanlık ve adalet adına iyilik taşıyan herkesi debu mücadeleye destek olmaya davet ediyoruz. Ve diyoruz ki Rabbim o mücahitleregüç ve kuvvet versin. Ve attıklarını 12’den vurdursun. Rabbimiz onların yar veyardımcısı olsun. “ şeklinde konuştu.

 “Filistinhalkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devametmektedir”

Platform adına basın metnini okuyanEğitimci Dr. İbrahim Dağılma, şuara suresinin 227’in ayeti ile giriş yaparak, "Zulmedenler hangi akıbeteuğrayacaklarını görecekler.” (Şuara / 227)

Bir asırdanuzun bir süredir Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarınayönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn birsoykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgaligenişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte,bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam âleminemeydan okumaktadır.” dedi.

 

 “Filistin halkının şanlı direnişiniselamlıyoruz”

 

Dağılma, “Filistin halkı, soykırım veişgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını,vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır.Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkınınşanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlum olmak erdemdeğildir, zulme karşı direnmek erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklımücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allahyardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın! Filistin halkı, yalnızca kenditopraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerininizzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-siviltüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanındayer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnızbırakılmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

“Aksa Tufanı olarak bildiğimiz bu süreç yaniİsrail saldırısı olmadan ilk kez bir taarruz olması, birçok ilkibarındırmaktadır”

 

Dağılma, “Bu bağlamda; Filistin’deyapılan saldırıların enerji, Mescid-iAksa, abluka ve normalleşmeler gibi birden fazla sebebi vardır. Sürecinnormalleşmelerin sonunu da getirdiğini görmek gerekmektedir. Saldırıların hemenardından hareketin liderlerinin ortak şekilde şükür secdesine gidengörüntülerin paylaşılması ve verilen mesajlar, sürecin ortak bir iradeneticesinde şekillendiğini gösteriyor. Alınan esirler süreçte oldukçabelirleyici olacaktır. Onlarca askerin esir alınmasının İsrail’in alacağıaksiyonlara önemli ölçüde etki edeceği aşikârdır. Aksa Tufanı olarak bildiğimiz bu süreç yani İsrail saldırısıolmadan ilk kez bir taarruz olması, birçok ilki barındırmaktadır. İlk defa biroperasyona yahut saldırıya karşılık olarak değil; doğrudan ilk kapsamlı saldırıhareket tarafından yapıldı. Gazze’ye giriş kapısının kontrolünün alınması,yerleşim yerlerindeki kontrolün sağlanması, Yahudilerin yaşadığı yerlerdekontrolün sağlanması bunu göstermektedir. Hareket bu saldırı için çok yoğun birmühimmat kullandı. İsrailli yerleşimciler bölgelerini hızlı bir şekilde terketmeye başladı. Bu savaş İsrail’de yaşayan herkes için bir değişimbaşlangıcıdır. Bundan sonra nerede yaşıyor olurlarsa olsunlar tüm Siyonistlerbu endişeyi taşıyacaklardır.” dedi.

 

“Aksa Tufanı; Mossad ve İsrail için çok büyükbir prestij kaybı oldu”

Dağılma,”AksaTufanı; Mossad ve İsrail için çok büyük bir prestij kaybı oldu.Çizmeye çalıştıkları imaj, verdikleri büyük güvenlik zafiyeti nedeniyle yerlebir oldu. Bu görüntüler aksi bir dalga oluşturma ihtimali barındırsa da, İsrailkomutanları dâhil bu görüntülerin verilmesi, Filistin direnişi adına büyük birzaferdir. İlk kez Filistinliler İsrail’e büyük bir aşağılanma hissi yaşatıyor.İsrail 1973 sonrası en büyük şoku yaşıyor demek doğru olur. Hedef alınan yerlerFilistin topraklarıdır. Hedef alınanlar sivil değil, hepsi asker hükmünde olansilahlı yerleşimcidirler. Söylem olarak burada yaşayan hiç kimsenin sivilolmadığının altını defaatle çizmek gerekir. Dolayısıyla ölen Siyonistler içinçocuk, kadın ve sivil edebiyatı yapmak vicdan yoksun Siyonist sevicilerinişidir. Onlara kulak vermemek ve prim vermemek lazımdır. Filistinlilerin meşrumüdafaa hakkı olduğunu, İsrail’e yönelik saldırıların meşru olduğunu belirtmekgerekir. Görüntülerde yıkılan duvarlar, ele geçirilen tanklar var. Filistintoprakları üzerinde bunların neden var olduğunun üzerinde durmak gerekir.Yaşananları sadece Gazze’ye de sıkıştırmamak gerekir. Kudüs, 48 toprakları,Batı Şeria, diaspora, Doğu Akdeniz derken Filistinlilerin yaşadığı tümtopraklarda ve ilgilendiren konularda kapsamlı hak ihlalleri olduğunu muhakkakbelirtmek gerekir. Yaşananlar 2021’in devamıdır. Savaşların mutlak kazanan vekaybedeni olmaz; ancak ivme ve psikoloji olarak Filistin bu sabah önemli biradım daha attı.” dedi.

 

“Hamas’ıve direnişi terör olarak görük öyle düşünmek ayıptır”

Dağılma, “Şimdi birileri çıkmış direnişcephesi niye saldırdı diyor, Hamas’ı terörist olmakla suçluyor. Yaptığınızayıptır, aymazlıktır, art niyettir; sadece Batı Şeria içinde son bir seneiçinde nelerin yapıldığı aşikârdır. Huwarada adlı belde komple yakılmaya çalışıldı.Cenin kampının hali ve dramı ortadadır. Nablus’ta her gün gençler öldürülüyor.Yenilenen Filistin mukavemeti, bu baskılara cevap veriyor. Savaşın süreceği gözönünde bulundurulursa; çağrılar, metinler, davetler, söylemler ve alınacakaksiyonlar için doğru bir ifade ediş rüzgârın yönünü bu tarafa doğrututacaktır. Bingöl İslami Kardeşlik ve DayanışmaPlatformu olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez birbütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam Dünyasını, işgalaltında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya,Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz.Unutulmamalıdır ki Siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli birhançerdir.” ifadelerini kullandı.

 

“Direnişeve dirilişe selam olsun”

 

Dağılma, “Bingöl İslami Kardeşlik veDayanışma Platformu olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruzki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-iAksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-iAksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Buyolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. DünyaMüslümanlarına selam olsun! Hakkı ayakta tutmak arzusunda olan tüm mücahitlereselam olsun! Filistin halkına selam olsun! Kahramanca direnen ve gönlümüze suserpen İzzeddin El-Kassam, İslami Cihad ve adını sayamayacağımız tüm direnişhattına selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun!” ifadelerinde bulundu.

Basın açıklaması eğitimci Yusuf Boğatekin’in okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)







Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-