Üniversite öğrenci kulüplerinden Filistin direnişinde destek
Bingöl Üniversitesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri, ‘Aksa Tufanı’ temasıyla Filistin’e destek amaçlı basın açıklaması düzenledi.
Üniversite öğrenci kulüplerinden Filistin direnişinde destek

Siyonist terör şebekesi İsrail’itelin ve Filistin’e destek açıklamalarından biri de Bingöl üniversitesi öğrencikulüplerinden geldi.

 

Bingöl Üniversitesi İlahiyatöğrencileri topluluğu, Erdemli gençlik kulübü ve Yaşayan diller topluluğun Filistin’edestek amaçlı kampüs önünde basın açıklaması düzenledi.

 

Basın açıklaması metnini öğrenci kulüpleriadına Muhammed Emin Kara okudu.

 

“Cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz”

 

Katılımcılara Mescid-i Aksamurabıtları! diye seslenen Muhammed Emin Kara, açıklamasında, "Zulmedenlerhangi akıbete uğrayacaklarını görecekler.” (Şuara / 227) Bingöl Üniversitesihocaları, öğrencileri ve kıymetli Mescid-i Aksa murabıtları! Bir asırdan uzunbir süredir Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelikuyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn bir soykırım hedefiylehareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilkkıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldeninkutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır. Filistinhalkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını,vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır.Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkınınşanlı direnişini selamlıyoruz.” dedi.

 

“Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnızbırakılmamalıdır”

 

Kara, “Biliyor ve inanıyoruz kimazlum olmak erdem değildir, zulme karşı direnmek erdemdir! Erdemli Filistinhalkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz.Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın! Filistin halkı, yalnızcakendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini desavunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askerive manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar,işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Aksa Tufanı olarakbildiğimiz bu süreç yani İsrail saldırısı olmadan ilk kez bir taarruz olması,birçok ilki barındırmaktadır. İlk defa bir operasyona yahut saldırıya karşılıkolarak değil; doğrudan ilk kapsamlı saldırı hareket tarafından yapıldı.Gazze’ye giriş kapısının kontrolünün alınması, yerleşim yerlerindeki kontrolünsağlanması, Yahudilerin yaşadığı yerlerde kontrolün sağlanması bunugöstermektedir. Hareket bu saldırı için çok yoğun bir mühimmat kullandı.İsrailli yerleşimciler bölgelerini hızlı bir şekilde terk etmeye başladı.

Bu savaş İsrail’de yaşayan herkesiçin bir değişimin başlangıcıdır. Bundan sonra nerede yaşıyor olurlarsaolsunlar tüm Siyonistler bu endişeyi taşıyacaklardır. Aksa Tufanı; Mossad veİsrail için çok büyük bir prestij kaybı oldu. Çizmeye çalıştıkları imaj,verdikleri büyük güvenlik zafiyeti nedeniyle yerle bir oldu. Bu görüntüler aksibir dalga oluşturma ihtimali barındırsa da, İsrail komutanları dâhil bugörüntülerin verilmesi, Filistin direnişi adına büyük bir zaferdir. İlk kez Filistinlilerİsrail’e büyük bir aşağılanma hissi yaşatıyor. İsrail 1973 sonrası en büyük şokuyaşıyor demek daha doğru olur.” İfadelerini kullandı.

 

“Siyonistler için çocuk, kadın ve sivil edebiyatı yapmak vicdan yoksunSiyonist sevicilerin işidir”

 

Hamas’ın hedefinde sivillerin değil,işgal edilmiş Filistin topraklarıdır diyen Kara, “Hedef alınanlar sivil değil,hepsi asker hükmünde olan silahlı yerleşimcidirler. Söylem olarak buradayaşayan hiç kimsenin sivil olmadığının altını defaatle çizmek gerekir.Dolayısıyla ölen Siyonistler için çocuk, kadın ve sivil edebiyatı yapmak vicdanyoksun Siyonist sevicilerin işidir. Onlara kulak vermemek ve prim vermemeklazımdır.” dedi.

 

Kara, açıklamasına şöyle devam etti.

 

“Filistinlilerin meşru müdafaa hakkıolduğunu, İsrail’e yönelik saldırıların meşru olduğunu belirtmek gerekir.Görüntülerde yıkılan duvarlar, ele geçirilen tanklar var. Filistin topraklarıüzerinde bunların neden var olduğunun üzerinde ayrıca durmak gerekir.

Yaşananları sadece Gazze’ye desıkıştırmamak gerekir. Kudüs, 48 toprakları, Batı Şeria, diaspora, Doğu Akdenizderken Filistinlilerin yaşadığı tüm topraklarda ve ilgilendiren konulardakapsamlı hak ihlalleri olduğunu muhakkak belirtmek gerekir. Yaşananlar 2021’in devamıdır.Savaşların mutlak kazanan ve kaybedeni olmaz; ancak ivme ve psikoloji olarak

Filistin bu sefer önemli bir adımdaha attı. Şimdi birileri çıkmış direniş cephesi niye saldırdı diyor, Hamas’ıterörist olmakla suçluyor. Yaptığınız ayıptır, aymazlıktır, art niyettir;sadece Batı Şeria içinde son bir sene içinde nelerin yapıldığı aşikârdır.Huwarada adlı belde komple yakılmaya çalışıldı. Cenin kampının hali ve dramıortadadır. Nablus’ta her gün gençler öldürülüyor. Yenilenen Filistin mukavemeti,bu baskılara cevap veriyor. Savaşın süreceği göz önünde bulundurulursa; çağrılar,metinler, davetler, söylemler ve alınacak aksiyonlar için doğru bir ifade edişrüzgârın yönünü bu tarafa doğru tutacaktır.

Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarındandefolmalıdır. İşgalci çeteyi,gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi,Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesikonusunda uyarıyoruz. Bingöl Üniversitesi İlahiyat Öğrencileri, Erdemli Gençlikve Yaşayan diller kulüpleri olarak Filistin’i, Başkenti Kudüs olan Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün veİslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam Dünyasını, işgal altındaolan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’esahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdırki Siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir.”

Kara, son olarak, Bingöl Üniversitesiİlahiyat Öğrencileri, Erdemli Gençlik ve Yaşayan Diller kulüpleri olarak birkez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla ve malımızlailk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız.Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayızve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmayahazırız. Dünya Müslümanlarına selam olsun!

Hakkı ayakta tutmak arzusunda olantüm mücahitlere selam olsun!

Filistin halkına selam olsun!

Kahramanca direnen ve gönlümüze suserpen İzzeddin El-Kassam, İslami Cihad ve adını sayamadığımız tüm direnişhattına selam olsun!

Direnişe ve dirilişe selam olsun!”ifadelerini kaydetti.

Program Muhammed Demir’in okuduğu duaile sona erdi.

(Ömer Aşkın-Furkan Akgün-İLKHA)




Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-