Bingöl'de siyonist işgal rejiminin katliamları tel'in edildi
Bingöl'de düzenlenen programda bir araya gelen vatandaşlar, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.
Bingöl'de siyonist işgal rejiminin katliamları tel'in edildi

Bingöl'de düzenlenen programda bir araya gelen vatandaşlar, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Bingöl İslami Kardeşlik Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Merkez PTT Kavşağı'nda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Cengiz Bayraktar, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığı katliam ve soykırıma dikkat çekti. Bayraktar, İslam ülkelerinin liderlerine çağrıda bulunarak, işgal rejimine net bir tavır takınmaları gerektiğini vurguladı.

Bayraktar şöyle konuştu: "Müslüman devletlerden beklentimiz bu zulme rıza göstermemeleri ve en kısa zamanda birlik içerisinde israile ve destekçilerine karşı net bir tavır sergilemeleridir. Nasıl ki Rusya - Ukrayna savaşı başladıktan sonra Amerika ve Avrupa ülkeleri Rusya’ya yaptırım uyguladılarsa Müslüman devletlerde israile ve destekçilerine yaptırım uygulamalıdır. Yaptırımlarla çözüme ulaşılamazsa zalim terör devleti ve destekçileri güçten anlarlar işte o zaman askeri müdahale seçeneğini de masada bulundurmalıdırlar."

"Gazze'deki direniş uyanmamıza vesile oldu"

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Sahap Korkutata, Gazze'deki direnişin ümmetin uyanışına vesile olduğuna dikkat çekti.

Korkutata, "Evvela Rabbimize hamd edelim. Allah bize imanı nasip etti. Allah sevgisini nasip etti. Allah Kudüs’ü bize sevdirdi ve Gazze’de ki Müslümanları bize sevindirdi. Ona hamd edelim. Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize teşekkür edelim. Onlar olmasaydı çoğumuz uykuya dalmıştık. Belki uyanmamız zordu, Allah onlara rahmetini, yardımını göndersin. Onlar uyanmamıza vesile oldular, yani yeryüzünde Allah u Ekber sedalarını yükseltiler. Allah onların derece ve paylarını yüceltsin, onları muzaffer eylesin. Değerli kardeşlerimiz şunlardan şikâyet ediliyor, Amerika’dan, Avrupa’dan Birleşmiş Milletlerden ve insan hakları örgütünden biz günde 5 vakit Rabbimize müracaat ediyoruz, ondan dua diliyoruz ona yöneliyoruz biz Amerika’dan medet ummuyoruz. Avrupa’dan beklemiyoruz insan hakları yoktur ismi var cismi yoktur ondan beklemiyoruz. Biz rabbimizden bekliyoruz." dedi.

Özgür-Der Bingöl Şube Başkanı Yusuf Boğatekin de "Allah'ın selamı sizlerin ve bilhassa Filistin'de mücadele eden yiğit kardeşlerimizin, şehit annelerimizin ve direnişi hayat tarzı olarak benimseyen bütün mücahitlerin üzerine olsun." dedi.

Siyonist işgal rejiminin 1948'den bu yana Filistin'de katliam yaptığını anımsatan Boğatekin, "Değerli kardeşler dünyanın süper güçlerinin, ileri teknolojiye sahip olan ülkelerinin israile destek vermesi onlarla beraber ortak mücadeleye girişmesi bizlerde ümitsizliğe, korkuya ve kaygıya sebep olabilir. Ama tarih bize şunu göstermiştir ki bugüne kadar israil 1948'den bu yana onlarca defa hatta yüzlerce defa Filistin'e saldırı düzenlemiştir ama Rabbimize hamdolsun ki kardeşlerimiz bugün dimdik ayaktalar. Afganistan'da NATO ordularının bütün saldırılarına karşı kardeşlerimiz yakın zamanda mücadelelerini zaferle taçlandırdılar. Irak'ta Suriye'de büyük saldırılara büyük yıkımlara maruz kalmasına rağmen Allah'a hamdolsun ki Müslümanlar bugün tekrar mücadelelerini devam ettirmekteler. Rabbimiz kitabında nice az toplulukların çok büyük topluluklara galebe çaldığını bizlere söylüyor. Bizler asla ümitsizliğe kapılmamalıyız." ifadelerini kullandı.

İncirlik ve Kürecik üsleri kapatılsın

"Filistinli kardeşlerimizin kıyamını daha da büyütmeliyiz." diyen Boğatekin, "Biz biliyoruz ki en büyük haykırış sokağın çığlığıdır. Sokaktaki çığlıkları daha da yükseltmeliyiz. Somut taleplerimizi daha net bir şekilde ifade etmeliyiz. İktidar sahiplerinden somut talebimiz şudur ki israil ile yapılan bütün siyasi askeri ticari ve diplomatik ilişkilerin kesilmesidir. Siyonist elçiliklerin bir an önce kapatılmasıdır. Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nün ve Malatya'da bulunan Kürecik Üssünün bir an önce kapatılmasıdır. Artık söylemden öteye icraatların hayata geçirilmesi gerekir. Değerli kardeşler bugün Filistin’deki mücadeleyi her anlamda desteklemeliyiz. Direnişi genişletmeliyiz ve umudumuzu asla yitirmemeliyiz."

"Müslümanların suskunluğu onlara cesaret veriyor"

ÖNDER Bingöl İl Temsilcisi Sadullah Arpa, "Son 21 günde çoğu zaman sözün bittiği yerdeyiz demişiz ama maalesef bize yine kalan söz söylemek. Bu meydan toplanıp onlara sözlerimizle destek vermek. Daha ilerisini arzu ediyoruz biliyorum. Hepimizin arzusu bu.  Şu anda elimizden bu geliyor inanın onların bizlerden istediği Müslüman halklardan istediği budur. Sözün ne kadar da bittiği yere gelirsek gelelim ama yine meydanlarda olmamız lazım, yine konuşmamız lazım her türlü ifade etmemiz lazım. Aslında zulüm son 21 gündür devam etmiyor, 80 yıldı bu zulüm devam ediyor. Ve son 21 gündür dayanılmayacak hale geldi çoluk çocuk, yaşlı kadın hiçbir hukuk tanınmadan ne savaş hukuku ne insan hakları hiçbir şey tanımadan ve hiç kimseyi dinlemeden 120 tane ülke bir araya geliyor kınıyor ama umurunda değil. Maalesef bütün destekçilerinde yanını almışlar en güçlü ordularıyla utanmadan bir avuç Müslümanın üstüne bütün güçleriyle ezmeye gelmişler.

Düşüne biliyor musunuz? Bu güçler aynı zamanda Rusya ile savaşıyorlar Ukrayna’da. Ama inan Ukrayna’ya bu kadar silah göndermediler bu kadar gemi göndermediler ama bir avuç Müslümanın üstüne dün gece 100 tane uçak indi. Nereden cesaret alıyorlar biliyor musunuz aslına bizim suskunluğumuzdan cesaret alıyorlar. Bu davamızı her ortamda anlatacağız. Okullarımızda, mehlelerimizde, camilerimizde, evlerimizde, mihrapta, minberde her yerde Kudüs davamızı anlatacağız. Uyuyanları böyle uyandırabiliriz." şeklinde konuştu.

"İki yüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür"

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Aslan, da Gazze'de katil israilin savaş suçu işlediğine dikkat çekti. Aslan, "Kalbi Filistin için atan, yüreği Gazze’de çarpan, Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan vicdan sahibi değerli katılımcılar. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için Kudüs için bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Vurulan yıkılan hastanelerdeki bebekler için, şehit olan sağlık çalışanları için buradayız. Değerli basın mensupları terörist israil kana doymuyor. Gazze’de savaş suçu işlemektedir Gazze’de katil İsrail tarafından soykırım yapılmaktadır. İki yüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere yazıklar olsun hastaneleri bombalanmasına göz yumanlara yazıklar olsun riyakârlık yaparak İsrail’e arka çıkanlara." dedi.





Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-