Faruk DİNÇ Bingöl'ün sorunlarını meclise taşıdı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Bingöl şehrinin sorunları ve çözümlerine yönelik önerilerde bulundu.
Faruk DİNÇ Bingöl'ün sorunlarını meclise taşıdı

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'de inşa edilen 550 yataklı hastanenin araştırma hastanesi olarak planlanması ve dizayn edilmesi talebiyle ilgili olarak halkın beklentilerini dile getirdi. Dinç, Bingöl şehrinin çeşitli sorunlarına dikkat çekerken, sağlık hizmetlerindeki eksiklikler, ulaşım sorunları, slikozis hastalarının mağduriyeti ve öğrenci affı taleplerine vurgu yaptı.

Gazze'deki olaylara da değinen Dinç, dünya genelinde yaşanan zor duruma rağmen siyonist işgalin barışın önündeki engel olduğunu ifade etti. Mersin Milletvekili, Bingöl halkının en önemli sorunlarından birinin sağlık hizmetleri olduğunu belirterek, şehirde araştırma hastanesi bulunmaması nedeniyle vatandaşların çevre illere gitmek zorunda kaldığını ifade etti. Dinç, 550 yataklı hastanenin araştırma hastanesi olarak planlanması ve buna uygun şekilde dizayn edilmesi talebini iletti.

Ayrıca, Bingöl'deki ulaşım sorunlarına da değinen Dinç, özellikle Diyarbakır ve diğer çevre illerle bağlantılı karayollarının bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı. Bingöl-Diyarbakır duble yol çalışmalarının hala tamamlanmamış olmasına dikkat çeken Dinç, Adaklı, Yedisu ve Yayladere ilçelerindeki yol sorunlarına da dikkat çekti.

Dinç, şehirdeki diğer sorunlardan bahsederken, yerel yönetimlerin çözmesi gereken sorunlara da değindi. İçme suyu ve köprülü kavşaklar gibi yerel yönetim görevlerini yerine getirmesi gereken konuları aktardı. Ayrıca, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin sorunlarına da dikkat çekerek, sektörel desteklerin yetersizliği nedeniyle hayvancılığın kan kaybettiğine işaret etti.

Slikozis hastalarının durumuna da değinen Dinç, hastaların tedavi için uzak mesafelere gitmek zorunda kaldıklarını ve elektrik faturaları gibi maddi sorunlarla karşılaştıklarını belirtti. Karlıova ilçesindeki 100'den fazla slikozis hastası için özel olarak bir göğüs hastalıkları uzmanının atanmasını talep etti.

Son olarak, öğrenci affı taleplerine de vurgu yapan Dinç, öğrencilerin Meclis'e sevk edilen torba kanun içinde yer alacak bir af yasası beklediklerini ifade etti. 2022 yılında yürürlüğe giren öğrenci affının birçok öğrenciyi kapsamadığını belirten Dinç, özellikle tıp ve diş hekimliği öğrencilerinin mağduriyetlerini gidermek adına af kanunu çıkarılmasını talep etti.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-