Vazanen Der'den Şeyh Said açıklaması
Geçtiğimiz günlerde Şehit Şeyh Said'e karşı yürütülen karalamalara karşı Türkiye'nin bir çok yerinden tepkiler geldi. Bir tepkide Bingöl Vazanen der başkanı Abdullah Becerikli'den geldi.
Vazanen Der'den Şeyh Said açıklaması

Şeyh said onurumuzdur başlığıyla basına verdiği demeçte Becerikli Şunları söyledi 

''Alim, mütefekkir, Mücahit ve Şehit olan son asrın alimlerden olan Şeyh Said sadece Kürt ve Zazaların olduğu bölgenin alımı değil, tüm bir coğrafyanın alim ve  mücahididir.
Bugün ona hain diyen kökü ecnebiden olup kuyrukları İngiliz şeytanın elinde olanlardır.

Şeyh Said,in hain mi yoksa bu ülkenin hainlerini gün yüzüne çıkarmaya çalışan vatansever bir alim mi sorularının cevabını öğrenmek isteyen 1923 yılında bu ülkenin başına örülen ağlara bakmalıdır.

100 yıldır halkı Müslüman olan bu halk alimlerini ve şeyhlerini kendine yakın hissedemiyor. Çünkü Kemalizm bir ur gibi büyüklerimizden başlayarak bize kadar zehrini kimi zaman yok etmekle, kimi zaman tehditle sindirmeyle enjekte etti. Daha acı olan kendi inancımız doğrultusunda bina edilen örf ve adetlerimizi yalan üzerine bina edilmiş eğitim sistemiyle çocuklarımıza bu zehir derken edildi.

Hal böyle olunca kendi değerlerimize sahip çıkan şeyhlerimizi bize düşman, değerlerimize düşman olan hainler şirin gösterildi. Şeyh Said efendiye 100 yıla yakındır hain damgası için değişik isimlere rol verilmiştir. Kimi zaman dış odaklı İngiliz ajanları bu görevi üstlenirken, kimi zaman aynı dili konuşanlar ve kimi zamanda kendini bu vatanın bekçisi zanneden faşist ideolojiye sahip siyasetçilere rol verilmiştir.

Tamamının bilmesi gerekir ki Şeyh Said ve davası hiç bir zaman yalnız ve sahipsiz olmamıştır ve olmayacaktır. Şeyh Said bu ülkeye ihanet etmediği gibi hak ve hukuk çerçevesi üzerine bina edilmiş vatanını haçlı zihniyetine geçmesini engellemeye çalışmış ve bu uğurda malını, mülkünü, ailesini,ve canını vermiştir.

Bugün ülke için tırnağını veremeyenler bu mübarek insana hain diyebilme cüretinde bulunuyorlar. Söylemek istediğimiz şey açıkçası şudur: Şeyh Said efendi bu toplumun sevip saydığı bir lider ve önderdir. Ona hain demek onu sevip sayan bu halka hain demektir. 

Bu toplumun bir parçası olarak kendi vatanımızın hiç bir zaman ihanetçisi olmadık. Bunun yanında sevip saydığımız öncülerinden saygısızlık yapıp hain diyenlere de sessiz kalmadık ve kalma gibi bir niyeti de taşımadık. Eğer bugün hakaret edilen büyüklerimizi sahipsiz bırakırsak yarın bizim neslimizin bize sahip çıkma lüksü olmayacak.
Ve yine diyoruz, Şeyh Said  ilminden faydalandığımız bir Alim, Zalime karşı örneklik teşkil eden Mücahid, Fikirlerinden faydalandığımız mütefekkir bir şahsiyettir. Kanaatimiz ona hain diyenlerin ihanet içinde olma ihtimalinin olduğudur.''

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-