Tapu Vaadi Üzerinden Rant İddiası
Yenimahalle ve mirzan mahallesine sınır olan kırsal alanın tapu vaadiyle birilerine peşkeş çekilmek istendiğini iddaa eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.
Tapu Vaadi Üzerinden Rant İddiası

Bingöl'ün Yenimahalle ve Mirzan mahallerinin kırsal alanı olan Derevaregul mevkiinde yıllardır hayvancılık yapan bir grup vatandaş, tapu vaadiyle kendileri üzerinden rant devşirebilmek istendiğini idaa etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar şunları söyledi;

Bu alanlarda yaklaşık 40 -50 yıldır hayvancılık yapıyoruz.  Han ve ahırlarımızın bulunduğu bu mıntıka, daha önce orman alanı olarak geçmekteydi. 2B yasasının çıkmasıyla beraber imara açık alan olarak belirlendi. Bu durumu fırsat bilen  S.T isimli kişi ve Haritacı H.B bizleri çağırarak kullandığımız alanların tapusunu çıkarabileceklerini  belirttiler. Bahsi geçen mıntıkada han ve ahır sahibi olanların kimliklerini istediler. Yaptıkları çalışmanın hiç bir aşamasına bizleri dahil etmeden bir proje hazırladılar.  Projenin içeriği ve kapsamını öğrenince bu  işin rant devşirme olduğunu anladık. Bu kişiler o bölgelerle alakası olmayan birçok kişi adına tapu düzenlemesi yaparak onları da projeye dahil etmişler.  Bizim için belirlenen metrekarelerin hangi kriterler çerçevesinde belirlendiğini de bilmiyoruz. Bazılarımız ise projenin son aşamasında durumdan haberdar olduk. Bu şahısların bizim üzerimizden rant devşirmesine şiddetle karşı çıkıyoruz.  Uzun yıllardır geçimimiz için koruyup kolladığımız bu bölgenin birilerine peşkeş çekilmesini kabul etmemiz mümkün değildir.

 Avrupa’ya göç etmiş isimlere sehven tahsis edilmek üzere olan çalışmanın ivedilikle  durdurulması konusunda Bingöl Kadastro Müdürlüğü’nce gerekli adımların atılmasını umut ediyoruz. Böyle bir çalışma yapılacaksa eğer, on yıllardır bölgede bulunmuş ve o bölgenin ileri gelen kanaat liderlerinden oluşacak bir bilirkişi heyetinin öncülüğünde tekrar tahsis yapılması gerekmektedir. Bahsi geçen şahıslar hakkında yetkili mercilere suç duyurusunda bulunacağımızı da belirtmek isteriz" dediler.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-