Barakazi Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeliğine seçildi.
Türkiye’de sayılı belediye başkanlarının yürüttüğü dört önemli görevi üstlenen Barakazi, yeniden Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeliğine seçildi.
Barakazi Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeliğine seçildi.

 Türkiye Belediyeler Birliği Genel Kurulu, Ankara toplandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, birlik başkanı, birlik başkanlık divanı ve birlik encümen üyelerinin seçimi yapıldı.

 Seçimler sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, birliğin yeni başkanı seçilirken Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise bir kez daha encümen üyeliğine seçildi.

Barakazi’ye 4 önemli görev

 Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Barakazi, 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına bir dernek olarak kurulan TBB’nin 2002 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla mahalli idare birliği statüsüne kavuştuğunu belirterek, kendisine de önemli görev düştüğünü söyledi.

 TBB encümen üyeliğinin yanı sıra Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Üyeliği, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği  (CEMR) Siyasi Komitesi Üyeliği ve Avrupa Belediyeler Ve Bölgeler Birliği  (CEMR) İzleme Komitesi Üyeliği’ni layıkıyla yürüttüğünü söyledi.

 Türkiye’de aynı görevi üstlenen sayılı belediye başkanları arasında yer aldığını ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Avrupa Bölge Teşkilatı ve Avrupa'daki ulusal yerel yönetim birliklerinin birliği konumunda olan Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi olan CEMR, Avrupa'da yerel ve bölgesel yönetimleri temsil eden en büyük organizasyondur. Üstlendiğim görevler münasebetiyle belirli periyotlarda Avrupa ülkelerinde düzenlenen toplantılara katılarak ülkemizi ve ilimizi temsil ediyorum. Üstlendiğimiz görevler dolayısıyla yerel bazda zaman zaman eleştirilere maruz kalsam da, vatandaşlarımıza sağduyuyla yaklaşarak üstlendiğim görevlerin ülkemiz bekası için ehemmiyetini anlatıyorum. Tüm bu görevleri yürütürken, sosyal ve istişareye dayılı belediyecilik anlayışıyla ilimizin daha fazla gelişmesi ve daha fazla kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz.”

 Türkiye Belediyeler Birliği Mayıs ayı toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni eden Barakazi, “Konya Belediye Başkanı olan ve Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa eden Tahir Akyürek’in yerine Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Mayıs ayı toplantımızın da hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Yeni yönetimle birlikte yürüttüğümüz görevi layıkıyla sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-