Kızılay Kan Bağış Tırı, Bingöl’de kan bağışı alacak
Diyarbakır’a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi’nden Bingöl’e gelen ‘Kan Bağışı Tırı’, 26-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Kalium AVM önünde kurularak kan almaya başlayacak. Kan Bağış Tırı’nın 30 Eylül-04 Ekim 2024 tarihinde Bingöl Üniversitesi Kampüsünde, 05 Ekim 2024 tarihi itibariyle de Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü’nün ön tarafında kurularak, 09:30-19:00 saatleri arasında destekçilerinden kan bağışı alacak.
Kızılay Kan Bağış Tırı, Bingöl’de kan bağışı alacak

Kızılay, bölgedeki kan stoku seviyesini yükseltmek, hastalara umut olmak için Bingöl’de 25 Ekim 2024 tarihine kadar kan bağışı alacak.

Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Koordinatörü Mehmet Mücde, ‘Bir birimize candan bağlıyız’ sloganıyla kan bağışlarının kabul edileceğini söyleyerek, “Ülke kan stoklarının ulusal güvenliği tehdit eder hale gelmesi ve ihtiyaca cevap veremez durumunda olmasından kaynaklı, birçok ameliyat ve tedavinin ertelenmesi sonucu, vatandaşlarımız kan ihtiyacını sosyal medya aracılığıyla veya hastane kapılarında vatandaşlardan kan bağışı için yardım talebinde bulunmak zorunda kalınıyor, bu yöntemle tedavi ve ameliyatlar gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Tüm vatandaşlarımızı yeniden vefa borcunu,  insani ve vicdani sorumluluğunu her zamanki gibi göstermek adına 26-29 Eylül tarihleri arasında Kalium AVM önünde, 30 Eylül-04 Ekim 2024 tarihinde Bingöl Üniversitesi Kampüsünde, 05 Ekim 2024 tarihi itibariyle de Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde, 09.30-19.00 saatleri arasında kan bağışına davet ediyoruz. Hayat kurtarma adına üç kişiye umut, üç kişiye can olmak, doğaya bir fidan armağan etmek için kan bağış mobil aracımıza bekliyor olacağız. Gösterilen hassasiyetten dolayı yardımsever Bingöl halkımıza çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” diye konuştu.

15 DAKİKA AYIRARAK HAYAT KURTARABİLİRSİNİZ

Vatandaşlara kan bağışını noktasında çağrıda bulunan Mücde, “Sadece 15 dakikanızı ayırarak, belki bir kanser hastasına, belki bir diyaliz hastasına, belki kan uyuşmazlığı teşhisi konulan bir bebeğe, belki bir trafik kazasında yaralanan hastamıza Umut olabilirsiniz. Hayat kurtarma adına üç kişiye umut, üç kişiye can olmak, doğaya bir fidan armağan etmek için kan bağış mobil aracımıza bekliyor olacağız. Gösterilen hassasiyetten dolayı yardımsever Bingöl halkımıza çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadirşinas Bingöllü vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum” diye konuştu.


Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-