Barakazi’den engelli bireylere destek
Belediye Başkanı Yücel Barakazi, engelli bireylere tekerlekli sandalye, beyaz baston ve akıllı saat desteğinde bulundu.
Barakazi’den engelli bireylere destek

 Başkan Barakazi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu ve kentte faaliyet gösteren engelli dernek temsilcilerini makamında kabul etti.

 Burada açıklamada bulunan Barakazi, engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

 Barakazi, “Engelli kardeşlerimiz, kendi alanlarına yönelik ihtiyaçları en iyi bilenlerdir. Bingöl Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin yaşam alanlarını iyileştirmek noktasında elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Kardeşlerimize verdiğimiz destek noktasında hassas davranıyoruz, bundan sonra da hassas davranacağız. Sizin kendinizi özetleyen bir sözünüz var, ‘her birey engelli olmaya adaydır.’ Doğrusu bunu inançlı insanlar olarak hepimiz biliyoruz. O yüzdende sizin yaşam standartlarınızın gelişmesi için yapacağımız her tür hizmet, her tür destek aynı zamanda kendi geleceğimize yaptığımız yatırım ve hizmettir. Sizlerle sürekli istişare ederek sadece engellilere yönelik değil tüm yaşam alanlarında standardı yükseltmek noktasında çaba göstereceğiz. Belediye, herkesin ortak alanıdır. Engelli bireyin de engeli olmayanın da payı vardır. Ama engelli bireylerimizin yaşam alanında bir takım sıkıntıları yaşamaları daha muhtemel olduğundan onlara yönelik hizmetlerimizin daha yoğun daha noktasal bir şekilde belirtilmesi lazım” diye konuştu.

 Engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Barakazi, şunları söyledi: “Yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde 4 bin metre iz yolu yaptık.  İlimizdeki 18 parkta engellilere yönelik oyun grubu ve zemin iyileştirilmesi yaptık. Şehir merkezindeki 5 noktaya engelli araç şarj istasyonları kurduk. Engelli vatandaşlarımız için içerisinde sosyal donatı alanları, spor salonu, eğitim ve konferans salonlarının da yer aldığı 5 katlı ‘Engelsiz bina’ inşa ediyoruz. Proje kapsamında yer tahsisi yapılarak, ihale aşamasına getirildi. Bingöl Belediyesi olarak gerek fiziksel yatırımlar gerekse sosyal etkinlikler alanında sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle haftanız bereketli ve kutlu olsun. Hep beraber güzel hizmetlere imza atmayı diliyorum.”

 Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata ise, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın ulusal bir hafta olduğunu belirtti.

 Korkutata, “Bu hafta vesilesiyle farkındalık oluşturmak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekme noktasında çeşitli etkinler yapacağız. Bu etkinler çevresinde bizlere destek veren Belediye Başkanımız Yücel Barakazi ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 Barakazi, yapılan konuşmaların ardından engelli bireylere dağıtılmak üzere, 10 tekerlekli sandalye, 50 beyaz baston ve 50 akıllı saat hediye etti.






Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-