Bingöl’de Geleneksel 2. Bilim Şenliği’ Düzenlendi
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 12 Adımda 12 Dev Öğrenci projesi kapsamında bilimsel projelerin sergilendiği geleneksel 2. bilim fuarı şenliği düzenlendi.
Bingöl’de Geleneksel 2. Bilim Şenliği’ Düzenlendi

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel 2. Bilim Şenliği’ düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte öğrencilerin yaptığı eserlerin bulunduğu stantları gezen  Vali Ali Mantı ve beraberindekiler, yapılan projeleri inceleyerek tam not verdi.

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Spor Salonunda düzenlenen, okulların  hazırladığı projelerin sergilendiği şenlikte görücüye çıkan eserler katılımcılardan tam not aldı. Düzenlenen şenliğe Vali Ali Mantı, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri,  öğrenci ve öğretmenler katıldı.

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Spor Salonunda düzenlenen ve TUBİTAK tarafından desteklenen projelerin yer aldığı bilim şenliği fuarının açılışı, Vali Ali Mantı, Vali Yardımcısı Cevat Gün, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve Kurum Amirlerince yapıldı.

Fuardaki projeleri tek tek inceleyen ve öğrencilerden bilgi alan Mantı, öğrencileri çalışmalarından dolayı kutladı.

Düzenlenen bilim şenliği beraberindekilerle birlikte gezen ve görücüye çıkan eserlere hayran kaldığını belirten Vali Mantı, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okulların yıl sonu bilimsel sergilerini gezdik hep birlikte. Teknolojinin hızla geliştiği bir süreçte, bilime ve bilimsel araştırmalara gerekli önemin mutlaka gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti. TÜBİTAK ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle Türkiye’nin her köşesinde düzenlenen bu bilim şenliğinin son derece yararlı olacağına inandığını kaydeden Vali Mantı, TUBİTAK’ın verdiği değerli desteklerinden, emeği geçen ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşları, öğretmenleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin, projenin amacının hedef kitleye bilimsel bakış açısı kazandırmak, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara çözüm yolları üretebilmek ve duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.



 


Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-