Yerli ve milli savunma sanayisini konuştular
MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana ve Serhat Bayram "Yerli ve Milli Savunma Sanayisi" konulu Genel İdare Kurulu Toplantısı’na (GİK) katıldı.
Yerli ve milli savunma sanayisini konuştular

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon şubesi ev sahipliğinde, “Yerli ve Milli Savunma Sanayisi” konulu Genel İdare Kurulu Toplantısı yapıldı.Toplantıya,  MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan BMC Power Genel Müdürü Osman Dur, SAHA İstanbul Başkanı Hasan Büyükdede, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi katıldı. Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda “Başkanlar Toplantısıyla” eş zamanlı olarak, Yurtiçi Teşkilatlanma Başkanları, Sektör Kurulları Komisyon Başkanları, Üye İlişkileri Komisyon Başkanları ve Gençlik Kurulu Başkanları Toplantıları da gerçekleştirildi.  

   İleri teknoloji, kuruluşunda "Yüksek Ahlak, Yüksek Teknoloji" sloganı ile yola çıkan MÜSİAD, 98. Genel İdare Kurulu Toplantısı (GİK) “Yerli ve Milli Savunma Sanayisi” konu başlığı ile, Türkiye’nin savunma sanayisi alanında son yıllarda elde ettiği başarılar ve geleceğe dönük projeleri ele aldı.

  Toplantıyla ilgili değerlendirme yapan MÜSİAD Bingöl Şube  Başkanı Ali Akbana, “Teknoloji alanında dünyada meydana gelen gelişmeler karşısında seyirci kalmak son derece yanlış bir tutum. Havacılık ve Uzay Sanayi sektöründe bilim ve teknolojinin en son yeniliklerinden yararlanılması gerekir” dedi.

     Son zamanlarda Devletin savunma sanayine ciddi anlamda teşvikler ve destekler verdiğinin altını çizen Akbana, “ Ülkemizin yüksek katma değerli ürünlerinin artması gerekir. Elimizde bulunan kaynakları ve insan gücünü en doğru şekilde kullanarak, üretime ve inovasyona yatırım yapmalıyız, hâlihazırda yaptığımız yatırımları artırmalıyız. Ar-Ge yatırımı yapmak isteyen şirketlere, başta finansman kaynağı olmak üzere destekler verilmeli, hibe kullanımı ve teşvikler noktasında, firmaların bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Yerelde Bingöl’ümüz Ulusalda Türkiye’miz için artık değer katan, fark yaratan ürünler üretmeye odaklanmalıyız” dedi.

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-