Terörden ve şiddetten beslenen israili kınıyoruz
Akbana; ‘Filistin meselesi, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür.’
Terörden ve şiddetten beslenen israili kınıyoruz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, ABD’nin uluslararası hukuku hiçe sayan tutumuna karşı değerlendirmede bulundu.

Kudüs’ün 3 semavi dinin kutsal mekânı ve Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu şehir olduğunu kaydeden Akbana, şunları söyledi: ‘Geçtiğimiz aylarda ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasına yönelik alınan karar, barışa ve kardeşçe yaşam umuduna ağır bir darbe vurmuştur. Yüz binlerce Filistinli, günler öncesinden başlayan yürüyüşlerle ABD’nin uluslar arası hukuku hiçe sayan bir tutumuna karşı protesto gösterilerine başlamış ve tepkiler demokratik yollarla ortaya konmuşlardır. Son derece barışçıl bir eylem olmasına rağmen İsrail, geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bugün de terör devleti olduğunu en çirkin yüzüyle tekrar göstermiş, sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarla 59’un üzerinde Filistinli Kardeşimiz şehit olmasına, 2 bin 770 yakın kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur.

Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar ve zulümler, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçirmeyecektir. Müslüman olarak haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutları dağıtıncaya kadar sürdürmekten yılmayacağız.

Bu vesile ile Filistin’de terör saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Bizlere bir kez daha terörden ve şiddetten beslenen devlet olduğunu gösteren İsrail’i kınıyoruz. Tüm İslam Alemine, Gazze ‘de İsrail tarafından akıtılan kanı durdurmaları mücadelesinde Filistin Yönetiminin yanında yer almaları çağrısında bulunuyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-