İHO EBRAR’dan Bingöl’e Ramazan yardımı
Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR, Ramazan ayı nedeniyle Bingöl’de muhtaç ailelere gıda paketi dağıttı
İHO EBRAR’dan Bingöl’e Ramazan yardımı

Merkezi Hollanda'da bulunan ve Avrupa'daki hayırseverlerin yardımlarıyla dünyanın değişik ülkelerindeki yardıma muhtaç, yetim, öksüz, kimsesiz ve mağdur insanlara yardım ulaştıran İHO-EBRAR, Ramazan ayı nedeniyle Bingöl’de dul, yetim ve muhtaç ailelere ramazan kolisi gönderdi.

Bingöl’deki yardım faaliyetini Bingöl Umut Kervanı Derneği aracılığıyla yapan İHO EBRAR, her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da yardım faaliyetlerine ara vermeden sürdürüyor. Gönderilen yardımlar Bingöl’ün çeşitli mahallerinde ikamet eden yardıma muhtaç vatandaşlara ulaştırıldı.

‘MUHTAÇLIK BİR EKSİKLİK DEĞİL BİR İMTİHANDIR’

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) Başkanı Mehmet Tamaç, muhtaçlığın bir eksiklik olmadığını belirterek, “İHO-EBRAR sadece bu yıl değil, önceki yıllarda da gıda ve yardım çekleri göndermişti. Bu yıl da Allah onlardan razı olsun, yine yardımda bulundular. İlimizde bulunan fakirleri sevindiren İHO EBRAR yetkililerine ve bağış yapan hayırseverlere, muhtaçlar adına teşekkür ediyoruz. Bizler aracıyız, gelen yardımları ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediyoruz. Derneğimize de 2 bin civarında bir müracaat yapıldı. Bizde en acil olanından başlayarak, Ramazan ayı süresince bu ailelerin tamına ulaşmayı hedefledik. İnşallah bu Ramazan ayında da muhtaç ailelere ulaşıp, onlara destek oluruz. Bize başvuran tüm mağdurları sevindirmek için yoğun bir çaba ve çalışma içerisindeyiz. Bu konuda herkesten dua ve destek talebinde bulunuyoruz. Biz bütün hayırseverlerden şunu istiyoruz, gelip mağdur ailelerin mağduriyetlerine yerinde görüp şahit olsunlar. Bu hem verilen nimetlere şükretmek için hem de kalplerin yumuşamasına büyük fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

‘BU RAMAZAN SENDE BİR MAĞDURA UMUT OL’

Muhtaçlığında, zenginliğinde birer imtihan olduğun dile getiren Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Tamaç, “Bu mübarek Ramazan ayında hayırsever vatandaşlarımıza, Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan Ayı’nın mağdurlara, mazlumlara umut olması temennisi ile tüm varlıklı insanlara çağrımız ‘bu mübarek zaman diliminde bir mağdura da siz umut olmaz mısınız, unutmamak lazım ki her insan bir mağdur adayıdır,  muhtaçlık bir eksiklik değil bir imtihandır. Aynı şekilde zenginlikte bir imtihandır’ EBE-39: De ki: “Şüphesiz, Rabbim rızkı kullarından dilediğine bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Allah yolunda her ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.” ‘Bu ramazan sende bir mağdura umut ol’ sloganlarıyla destek çağrılarında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.







Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-