BÜ'de yetiştirilen sebze fideleri satışa sunuldu
Çapakçur Vadisi’nde bulunan Bingöl Üniversitesi seralarında yetiştirilen tüplü sebze fideleri satışa sunuldu. Fideleri almak isteyenler, üretim yeri olan seralardan salatalık, domates, biber, patlıcan, kavun ve karpuz gibi sebze fidelerini temin edebilir.
BÜ'de yetiştirilen sebze fideleri satışa sunuldu

 Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Uygulama Bahçesi’nde yetiştirilen fideler halkın satışa sunuldu.

 Çapakçur Vadisi’nde bulunan Bingöl Üniversitesi’ne ait seralarında yetiştirilen fideleri isteyen herkesin ulaşabileceğini söyleyen Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Özbay, “Yaklaşık bir ay önce fideleri yetiştirmek için ilk çalışmayı başlatmıştık. Fidelerimiz, şu an ekime hazır haldeler. Salatalık, domates, biber, patlıcan, kavun ve karpuz gibi farklı türlerdeki 10 bine yakın fidemiz var. Bu fidelerimizi talep eden bütün vatandaşlarımız ulaşabilirler. Çiftçilerimiz, uygulama bahçemizden temin edilebilecek fidelerimiz için bir hafta ya da en fazla on gün içerisinde uygulama bahçemize başvurabilirler. Viol (Çok gözlü yetiştirme kabı) içerisine yerleştirdiğimiz tüplerde yetiştirdiğimiz fideler, çıplak köklü fidelere oranla hem verim açısından hem de tutma açısından daha yüksektir. Her violde 45 adet tüp mevcut. Her bir tüpün fiyatı da 1 TL olarak belirlendi.  Şu an salatalık fidelerimiz ekime hazır halde. Önümüzdeki hafta domates ve biber fidelerimiz de hazır hale gelecek.  Kavun ve karpuz fidelerimiz de önümüzdeki hafta ekime hazır hale gelecek. Patlıcan fideleri de yaklaşık on gün içerisinde ekime hazır hale gelecekler. İlgi duyan vatandaşlarımızı seralarımıza bekleriz ” dedi.

İrtibat:  Muammer Ekmekçi – Tel: 0507 062 39 31





Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-