Belediye'den ''3 bin aileye Ramazan kolisi''
Belediye Başkanı Yücel Barakazi, maddi durumu iyi olmayan 3 bin aileye yardım kolisi dağıtıldığını belirtti.
Belediye'den ''3 bin aileye Ramazan kolisi''

Temel yaşam malzemelerinin yer aldığı gıda paketlerinin, belediye personeli ve mahalle muhtarları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Barakazi, “Sosyal belediyecilik çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı görev sayıyoruz. Bu doğrultuda yıl içerisinde sunduğumuz desteği Ramazan ayında bir nebzede olsa arttırıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında bu yıl Ramazan Ayı’nda 3 aileye Ramazan kumanyası dağıttık. Yardım paketlerimizi hazırlarken titizlikle davrandık. Paketlerimizde kahvaltı ürünleri ve muhtelif türle gıda malzemesi yer alıyor. Büyük bir özentiyle hazırlanan kumanyalar, ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıldı. Her kolide dört kişilik bir ailenin aylık temel ihtiyacını karşılayacak kadar gıda maddesi bulunuyor” diye konuştu.
 
Önceden tespit edilen yardıma muhtaç ailelere şimdiye kadar 2 milyon TL’den fazla destek verdiklerini ifade eden Barakazi, “Göreve geldiğimiz günden beri bu hususa dikkat ediyoruz. Yardıma muhtaç ailelerimize destek oluyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ekip tarafından tespit edilen veya başvurusu alınan ailelere belirli dönemlerde temel yaşam malzemelerinden oluşan gıda yardımında bulunuyoruz” dedi.
 
Günlük 2 bin 250 aileye ekmek yardımı

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ekmek yardımının da devam ettirildiğini belirten Barakazi, günlük 2 bin 250 aileye ekmek yardımında bulunduklarını söyledi.
 
Barakazi, “Görevi devraldığımızdan beri paylaşma ve dayanışmaya önem veriyoruz. Maddi durumu iyi olmayan ailelerimize kuru gıda yardımının yanı sıra ekmek yardımında da bulunuyoruz. Şimdiye kadar 5 Milyon TL’ye yakın değerde ekmek yardımında bulunduk. İnsan merkezli bir yönetim anlayışıyla insanların öncelikli ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-