Bingöl Üniversitesi öğretim görevlilerinden Ömer Faruk Elaltuntaş, çıkan yeni kitabında halk edebiyatının tarihsel gelenek ve siyasetle olan ilişkisini ele alıyor. Yazar Elaltuntaş, Sonçağ Yayınları’ndan çıkan “Türk Kültüründe Siyaset-Halk Edebiyatı İlişkisi” isimli kitabıyla, halkın kolektif şuurunu ve zevkini yansıtan halk edebiyatı mahsullerinin tarihsel gelenekle ve siyasetle ilişkisinin irdelemektedir. Çıkan kitabı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Elaltuntaş, halk edebiyatı ürünlerinin edebiyat tarihine olduğu kadar siyasi tarihe de büyük ölçüde kaynaklık ettiğini ifade etti.
Yazar Elaltuntaş’a göre siyaset kültürü, siyaset bilimcilerin değil, halk bilimcilerin de sahasına girmektedir. Elaltuntaş, “Yazının kullanılmadığı ya da yazılı belgelerin henüz elimize ulaşmadığı dönemden günümüze kadarki siyasi kültür unsurlarının anlaşılmasında, çözümlenmesinde ve aktarılmasında halk edebiyatının önemli rolü vardır” dedi.
Halk edebiyatı ve siyaset üzerine yapılmış birçok çalışmanın olduğunu belirten Elaltuntaş, bu çalışmanın birbirinden farklı olan iki disiplin ilişkisini çok yönlü inceleyen ilk eser olması bakımından önemli olduğunu dile getirdi.