HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatından kasap esnafına ziyaret
​HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve beraberindeki heyet, şehir merkezinde zor günler yaşayan kasap esnafını ziyaret etti.
HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatından kasap esnafına ziyaret

HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve beraberindeki heyet, şehir merkezinde zor günler yaşayan kasap esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ziyarette esnasında kasap esnafının sorun ve sıkıntılarını dinleyen Tasalı, devletin yüksek olan et fiyatlarını düşürmek için ithal ettiği etin geçici bir pansuman niteliğinde olduğunu belirterek, üreticinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan esnaf ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Tasalı, HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak, ithal et nedeniyle zor günler yaşayan kasap esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini ifade etti.

Et ithalatının üreticiye zarar vereceğini belirten Tasalı, "İl merkezinde bulunan 12 kasap esnafımızı ziyaret ettik. Esnaf, ithal et ile piyasada etin ucuzlamayacağını, belki pansuman niyetiyle geçici bir süreliğine ucuzlayabileceğini ve ilerleyen zamanlarda fiyatların tekrar yükseleceğini dile getirdiler. Et ithalatı ile en büyük zararı üreticiler görecektir." dedi.

Türkiye tarım ve hayvancılık ülkesi olduğun söyleyen Tasalı, Sırbistan gibi küçük bir ülkeden et ithalatının yapılması üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Tasalı, "Sırbistan nüfus açısından Türkiye’nin 10’nda biridir. Bu bizdeki tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileyecek bir girişimdir. Ülke içinde ucuz et elbette tüketicinin haklı talebidir. İthal et ile bu yola girmek doğru değildir. İlerde üreticiye faturası ağır olacak, zaten çifti sorunlar yaşıyor.  Özelikle meralarda istenilen şekilde faydalanılmıyor.  Saman ve yem fiyatları çok yüksek, üreticiler mevcut durumdan memnun değil. Et ithalatı, zor günler yaşayan üreticiye daha da olumsuz etkileyecektir, belki de işletmelerine kilit vuracaklar." ifadelerini kullandı.

Hayvancılık sektöründe et fiyatlarının yükselmesine neden olan saman, yem, bitkisel yemlerin ve hayvan ilaçlarının fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini söyleyen Tasalı,  Üreticiyi teşvik mahiyetinde desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İthal edilecek ettin zincir bir-iki markette satılması kasap esnafını tedirgin ettiğini aktaran Tasalı, "Kasap esnafı ucuz ettin satılacağı marketlerle rekabet edemeyecek, olan müşterisini kaybedecektir. Şu an için endişeleri olmazsa bile ilerleyen zaman da bu olumsuz durumdan zarar görebilirler." dedi.

Türkiye toplumu Müslüman bir toplum olduğunu ifade eden Tasalı, "İthal edilen hayvanların İslami usullere göre kesilip kesilmediği endişesi de var. Bu da vatandaşı tedirgin ediyor. Bu endişesinde halk halklıdır." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-