Engin'den yeni öğretim yılı mesajı
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlaması nedeniyle yeni bir mesaj yayımladı.
Engin'den yeni öğretim yılı mesajı

2018 -2019 eğitim öğretim yılındada ahlaklı bireyler yetişmenin eğitimciler açısından önemine dikkat çeken Engin, öğrencilere, velilere ve eğitimcilere güzel dileklerde bulundu.

Engin basın ile paylaştığı eğitimcilere  ve velilerede çağrıda bulundu: "2018 -2019 eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilerimizi, pırıl pırıl gözleri ve gülen yüzleri ile karşılamanın heyecanı içerisindeyiz.  10 Eylül tarihi itibariyle başlayan uyum haftası çalışmaları ile eğitim ailemize katılan yeni yavrularımıza ve tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Sizler bizim geleceğe ektiğimiz tohumlarsınız. Sizlerin vatan sevdalısı, dünyayı ve kendi kültürünü yakından tanıyan, ahlaklı bireyler olarak yetişmeniz için biz eğitimciler tüm gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz.

 Bir amaca bağlanmayan ruh yolunu kaybeder.  Vatanına, milletine, bayrağına bağlı, insan sevgisini her şeyin üzerinde tutan ve yaşadığı toplumu güzelleştiren nesiller ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır. Dersleriniz için göstereceğiniz çalışma azmi sonucunda kazanacağınız bilgi ve becerilerin de geleceğinizde bir üst öğretimde sizi başarılı kılacağını unutmayın. Bilgiye ulaşmak için her türlü kaynağı kullanın ve bunu yaparken vatan sevginiz size rehber olsun.

Değerli Meslektaşlarım;

 Öğretmenlik mesleği bir gönül işidir. Göreviniz kutsal ve zordur. Çünkü çocuklarımızı; kendi kültürünün özü olan millî ve manevî değerlerimiz, inançlarımız ve insanlığın ortak değerlerine göre yetiştiriyorsunuz. Onların ailesi dışında örnek aldığı ilk model sizsiniz. Çocuklarımıza iyi insan ve iyi vatandaş olma noktasında yön verenler de sizlersiniz.

 Çağımızda eğitimine önem vermeyen ve yanlış adımlar atan bir ülke ağır bedeller öder. Ülkemizin yarınlarını inşa eden eğitimciler olarak ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’’ ilkesiyle çıktığımız yolda karşımıza çıkabilecek her türlü güçlük bizleri daha da gayretli çalışmaya sevk edecektir.

 Çocuklarımızın eğitimlerinin yanı sıra sağlıklarına, güvenliklerine duyarlı olmak ve burunları bile kanamadan okullarından ayrılmalarını sağlamak en önemli sorumluluğumuzdur. Öğretmenlerimize yürekten inanıyor ve tüm desteğimizin arkalarında olduğunu bilmelerini istiyorum.  Başarınız, ülkenin başarısı demektir.

Kıymetli Velilerimiz;

 Bize emanet ettiğiniz en değerli varlığımız olan çocuklarımız için ilk eğitim ailede başlar. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza her zaman yapıcı bir yaklaşımla destek vermeliyiz.

 Baş döndüren bir hızla ilerleyen teknoloji çağında, internet mecrasında, evlatlarımızı zararlı alışkanlık ve yanlış yönlendirmelerden korumak için okul ve öğretmenleriyle sürekli diyalog halinde olmalı, gerektiğinde uzmanlardan yardım almalıyız.

 Velilerimiz çocuklarını dinlemeli, duygularını ve eğilimlerini anlamak için zaman ayırmalıdır. Çocuklarımızın ülkemize ve kendisine faydalı bireyler olarak yetişmesinde velilerimizin desteğine güveniyoruz. Hepimiz öğrencilerimizin iyiliği için varız.

 Bu duygularla 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diler; tüm eğitim camiasına sağlık, mutluluk ve başarı temenni ederim."

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-