Bal dolum ve paketleme tesisi açıldı
Bingöl Balı 9 sene sonra dolum ve paketleme tesisine kavuştu.
Bal dolum ve paketleme tesisi açıldı

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında, 2009 yılında yapılan ancak bazı problemler nedeniyle açılışı gerçekleştirilmeyen bal dolum ve paketleme tesisi hizmete girdi.  Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleşen törenin açış ve selamlama konuşmasını yapan Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Can Üzer, ‘Bal Dolum ve Paketleme Tesisimiz 2009 yılında Kırsal Kalkınma Ajansı üzerinden yapılmıştı. Maalesef farklı sıkıntılardan dolayı o zamandan beri faaliyet göstermiyordu. Arı Yetiştiricileri Birliği olarak 12 yıl içinde eksiklerimizi giderdik. Bugün tesisimizin açılışını yapıyoruz. Bugünden itibaren İnşallah Bingöl’de üretilen hakiki balımızı PİKOM desteği ile analizlerini yaptırıp daha sonra ambalajlayıp marketlere vereceğiz. Bundan önce üreticilerimiz çok sıkıntı yaşadılar inşallah bundan sonra yaşamayacaklardır’ dedi.

Açılış töreninin ardından ‘Bal Dolum ve Paketleme Tesisi’ni gezen konuklar balın dolum ve paketlenme süreci ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldılar.

 Açılış törenine Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, TSO Başkanı Mahmut Ayas, Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-